Studenţi şi tineri până în 30 de ani, cu ceva experienţă în domeniul imobiliar. Acestea sunt principalele categorii de persoane care au venit să-şi depună CV-ul la Târgul de Joburi în Imobiliare organizat de reţeaua Century 21 din România. 

TARG DE JOBURI: E de muncă în imobiliare!În prima zi, 20 de doritori care se programaseră dinainte au venit să discute faţă în faţă cu angajatorii.

Plus o mulţime de alte persoane care aplicaseră deja pentru anumite locuri de muncă prin intermediul site-urilor de specialitate. Pentru cei mai buni, va urma un al doilea interviu, la sediul agenţiei.

"Cei fără experienţă vor urma un training. Organizăm un training care se cheamă Create 21, unde vor fi pregătiţi. Apoi urmează o perioadă de probă, în care se acomodează cu piaţa, cu informaţiile respective", a anunţat Laura Marcu, reprezentanta Century 21 România.

La târg sunt disponibile trei categorii de joburi: agent imobiliar, post care se adresează în special debutanţilor în domeniu, consilier imobiliar, poziţie pentru care este necesară o experienţă în domeniu de cel puţin doi ani şi manager de agenţie, post care se cere o experienţă de minim cinci ani în domeniul imobiliar. În ceea ce priveşte aspectul financiar, cei interesaţi trebuie să ştie că nu vor fi angajaţi cu carte de muncă.

"Noi încercăm să mergem foarte mult pe contractele de colaborare, cu sau fără salariu fix. La niveluri ale comisionului de 15, 20, 30%, se oferă şi un salariu fix, dar există posibilitatea ca aceste comisioane să ajungă până la 80% din suma încasată de agenţie, iar în această situaţie nu se mai acordă salariu fix", a precizat Laura Marcu, reprezentanta Century 21 România.

In prima zi, târgul s-a desfăşurat la Ploieşti, în incinta Universitatii de Petrol si Gaze, astfel încât nu a mirat pe nimeni numărul mare de studenţi interesaţi de postul de agent imobiliar. Astăzi, Târgul de Joburi în Imobiliare are loc în Bucureşti, la sediul central al Century 21 România, situat pe strada Aleea Alexandru nr. 32, Sectorul 1.

20 May 2009