Primăria Capitalei are în plan să cheltuiască aproximativ 3,6 milioane euro pentru construirea unui bazin municipal de înot în parcul Tineretului, potrivit unei hotărâri care ar urma să fie supusă la vot în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

16177-bazin-resita.jpgConform studiului de fezabilitate pentru acest proiect, cheltuielile pentru construire sunt estimate la 15,66 milioane lei, bazinul urmând să fie gata în termen de 14 luni. Suprafaţa pentru care s-a dat autorizaţia de construcţie este de 52.863,46 mp.

Bazinul de înot va avea dimensiunile de 50x25 metri şi 10 culoare, urmând să permită organizarea de competiţii de înot, interne şi internaţionale, dar va putea fi folosit şi de înotătorii amatori.

Capacitatea tribunei de la bazinul de înot va fi de 1.056 de locuri. Lângă bazin va fi construită o parcare cu 300 de locuri.

Potrivit NewsIN, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat de curând că îşi doreşte ca Bucureştiul să găzduiască, în premieră, o ediţie a Olimpiadei de Vară.


25 January 2011