SPANIA Principalii cumpărători de apartamente „second-hand" din Spania erau străinii, în special românii. Din cauza crizei economice, aceştia nu au mai investit în proprietăţi imobiliare.

Efectul crizei: românii nu mai cumpără apartamenteAstfel, anul trecut, în Spania, au fost acordate 561.420 de credite ipotecare, cu 28,8% mai puţine decât în 2007. Dintre acestea, 265.015 au fost destinate cumpărării de apartamente care nu erau noi, cu 40,7% mai puţine decât acum doi ani.

Nu se mai vinde nimic

„De când a început criza economică în Spania, vindem tot mai puţine apartamente, chiar dacă am redus preţurile cu 10-20%. O locuinţă la mâna a doua este, în aceste condiţii, cel mai greu de vândut.

Deoarece potenţialii clienţi, până acum majoritatea români, s-au retras de pe piaţă şi nu mai investesc în bunuri imobiliare, practic ne lipseşte publicul-ţintă pentru aceste locuinţe", spune Florentina Grecu, expert în vânzări la agenţia imobiliară FuturCas, din Castellon. Astfel, vânzarea unui apartament la mâna a doua, chiar dacă preţul este mic, poate dura luni sau chiar ani.

Sursa

29 April 2009