Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Efervescența de pe piața birourilor nu ține cont de problemele economice

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 811

Piața birourilor este segmentul care și-a revenit cel mai rapid din criză, iar creșterea a continuat într-un ritm alert, în ultimii ani. dacă la început s-au construit timid câteva clădiri de birouri, iar gradul de neocupare rămânea mare, acum toată lumea pare să vâneze o parte dina cest segment. Clienți mici, medii sau mari, alături de dezvoltatori, participă la contruirea idealului în imobiliare: o piață dinamică, dominată de calitate și prețuri cinstite.

birouriAnul 2015 a însemnat, până acum, un nou pas înainte pe piața birourilor. Efervescența se resimte pe toate segmentele, companiile mici și medii intrând și ele în cursa pentru un sediu mai bun. această schimbare a condus la consolidarea pieței și creșterea gradului de ocupare.

În prima parte a anului 2015, companiile de talie medie, care au un număr de angajați cuprins între 25 și 40, au fost cele mai active pe piața de birouri, dintre IMM-uri. Astfel, volumul spațiilor închiriate de aceste companii a crescut cu 43%”, se arată într-o analiză ESOP Consulting.

Companiile mici preferă zone precum Grozăvești, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai și Floreasca

În general, companiile care au între 25 și 60 de angajați, caută birouri cu suprafețe cuprinse întrre 300 și 700 mp, poziționate în zone precum Grozăvești, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai și Floreasca. În aceste zone, chiriile variază între 9 și 14 euro/mp. Pentru a ține pasul cu cererea în creștere, dezvoltatorii construiesc permanent birouri noi, conforme cu cerințele actuale ale clienților. Numai în primul semestru al acestui an, stocul modern de birouri din București a crescut cu 2,5%, depășind pragul maxim estimat la 2,21 milioane mp.

În primele șase luni ale acestui an, întreaga activitate de tranzacționare a fost de 135.000 mp. Cererea a fost de 112.000 mp, în creștere cu 3,5% față de perioada similară a anului trecut. Totodată, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cererea nouă a crescut cu 35%”, se arată într-un raport DTZ Echinox.

Rata de neocupare pentru clădirile de clasa A și B, din București, a ajuns la 13,5%, la finalul primului semestru al acestui an. Specialiștii estimează scăderea acestei cifre până sub nivelul de 12%, la sfârșitul acestui an. Nivelul chiriei prime, însă, rămâne stabil, la 18,5 euro/mp/lună. Până la sfârșitul anului vor fi finalizați alți 100.000 de metri pătrați de birouri, dintre care jumătate vor fi livrați în cadrul proiectului Bucharest One, dezvoltat de compania imobiliară Globalworth. Prin urmare, stocul de birouri din București ar putea ajunge la sfârșitul anului la 2,3 milioane de metri pătrați.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video