Dezvoltatorul cu capital israelian Neocity Group Romania, care îl are printre acţionari pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg, se pregăteşte de extinderea centrului comercial City Park din Constanţa cu o suprafaţă adiacentă de 15.000 mp, pe seama cererilor venite din partea retailerilor internaţionali.

17664-city_park_aac6b04ce3.jpgPotrivit reprezentanţilor companiei, lucrările de extindere vor fi realizate în următorii doi ani şi vor ridica suprafaţa totală a mall-ului la 45.000 mp. Recent, Neocity a semnat un contract de închiriere pentru o suprafaţă de 7.700 mp cu francezii de la Cora, care vor deschide un nou hypermarket în maxim două luni, potrivit Colliers International, intermediarii tranzacţiei.

Mall-ul din Constanţa are un trafic mediu de 20.000 de vizitatori pe zi, în timpul săptămânii, şi de 25.000 de vizitatori pe zi, în week-end.

Proiectul are în prezent 30.000 mp închiriabili, 1.000 de locuri de parcare şi găzduieşte 120 de magazine pe două niveluri.

„Având în vedere importanţa unei ancore în segmentul de food, estimăm că deschiderea hypermarketului Cora va creşte semnificativ traficul în acest centru comercial", a declarat Georgiana Andrei, directorul departamentului de retail al Colliers International.

Grupul Neocity a intrat pe piaţă în 1999 şi a realizat primele două clădiri de birouri în 2001-2002, Neocity Towers pe care le-a vândut în 2005 fondului irlandez RI Investment Group. Neocity mai desfăşoară investiţii în Israel, Cehia, Ungaria, Polonia şi Africa. Suprafaţa construită a tuturor proiectelor dezvoltate de companie în România este de circa 1,2 mil. mp. Neocity Group a anunţat o serie de investiţii imobiliare în România acestea ridicându-se la circa un miliard de euro.


Sursa

19 April 2011