Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Emblemă a Capitalei, readusă la viaţă: Hotel Cişmigiu speră să recâştige faima de altă dată

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4223

Simbol al Bucureştiului interbelic, cămin al studenţilor de la Teatru şi Film, gazdă a unor tragedii locale şi subiect al unui hit românesc de la sfârşitul anilor ’90, hotel Cişmigiu reprezenta o bucată de istorie lăsată în paragină atât de proprietari, cât şi de autorităţi. Însă după 100 ani de la lansare, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri bucureştene revine la viaţă, mulţumită unui dezvoltator străin.

Emblemă a Capitalei, readusă la viaţă: Hotel Cişmigiu, clădire istorică modernăHotel Cişmigiu, una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului, şi-a redeschis porţile publicului larg. Bucureştiul, reconstruit: o nouă Universitate, parcări, tuneluri şi pasaje. Simţi diferenţa? Șapte proiecte, 600 milioane euro şi un nou Bucureşti. Un oraş cu o altă faţă. Inaugurările de drumuri, poduri şi monumente culturale au fost multe ... Clădirea a fost reconstruită până la ultimul detaliu de către dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa, oferind în prezent turiştilor 60 apartamente concepute pentru sejururi de scurtă şi lungă durată. Suma totală investită în acest proiect se ridică la 15 milioane euro, deşi suma estimată iniţial a fost mai mică.

„Contextul financiar global nu a încetinit lucrările, piedicile întâmpinate de noi având legătură cu alte aspecte – iniţial, ne pregăteam să reabilităm clădirea, dar văzând stadiul de degradare la care ajunsese, ne-am dat seama că se impune o consolidare fundamentală. A fost nevoie de altfel de autorizaţii, detaliile au fost regândite, astfel că proiectul a fost în stand-by între 2004 şi 2009, iar lucrările efective au început în urmă cu trei ani”, declară pentru IMOPEDIA.ro Mirela Mateescu, director de marketing în cadrul Hercesa România.

Clădirea a fost aleasă tocmai pentru importanţa ei istorică, pentru Top 10 – Parcuri din Bucureşti Capitala se bucură de numeroase parcuri, unele cu o îndelungată istorie, altele din perioada comunistă, toate la fel de căutate de bucureşteni ... statutul de simbol al Capitalei, astfel că dezvoltatorul spaniol şi-a propus să păstreze, la nivel arhitectural, aspectul impunător şi elegant pe care construcţia îl avea în momentul inaugurării, în urmă cu un secol. Echipele de arhitecţi şi constructori şi-au concentrat eforturile către acest aspect, astfel că în prezent, hotel Cişmigiu se bucură de faţada originală reabilitată și de o structură de rezistență complet nouă.

„Păstrarea faţadei a fost, într-adevăr, o provocare. Deoarece nu am reuşit să oferim o structură de rezistenţă care să susţină faţada şi, în acelaşi timp, să fie Cele mai protejate şi cele mai periculoase zone, în caz de cutremur Bucureştiul are nevoie de 50 de ani şi un buget de sute de milioane de euro pentru a reabilita toate blocurile cu risc seismic. În ritmul ... asigurată la riscul seismic, s-a realizat, la interior, o structură din stâlpi auxiliari de beton armat, demontaţi la final, stâlpi solidarizaţi între ei şi cu faţada prin intermediul unor elemente metalice. Din aceste motive, lucrările au fost încetinite, iar costurile au fost mai mari”, explică arhitect Elena Saricu.

  • Hotel Cişmigiu a fost inaugurat în 1912, sub numele de Palace Hotel, deţinut de Nicolae Pissiota
  • Cu aproximativ 200 camere, hotelul de lângă parcul Cişmigiu era unul dintre cele mai mari unităţi turistice din Capitală
  • Palace Hotel a fost naţionalizat în 1948, redenumit „6 Martie”, iar din 1965 a preluat numele parcului din apropiere
  • Lăsată în paragină, una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Micului Paris s-a degradat treptat

De asemenea, clădirea Cişmigiu găzduieşte Institutul Cultural Spaniol Cervantes şi librăria Humanitas, iar berăria Gambrinus se află Renovare peste noapte. Cum poţi reduce de trei ori perioada de şantier din casa ta? Înainte de a începe o renovare, proprietarii se tem de două aspecte: costurile implicate şi şantierul din casă. În timp ce ... în plin proces de renovare şi va fi redeschisă la începutul anului 2013.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:  Mansardarea blocurilor vechi, o soluţie de compromis pentru o capitală sufocată Ideea de mansardare a clădirilor vechi din Bucureşti captează atenţia tot mai multor cumpărători, constructori sau asociaţii de proprietari, deoarece ... Mansardarea blocurilor vechi, o soluţie de compromis pentru o capitală sufocată

 
 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video