Premierul s-a întâlnit astăzi cu Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare şi au căutat împreună soluţii pentru grăbirea rezolvării dosarelor prin programul PRIMA CASĂ.

Emil Boc, despre PRIMA CASĂ: „Termenul de analiză se va scurta cu cel puţin 5 zile„Ritmul este bun, recordul a fost 167 de dosare pe zi, avem între 110 - 167 de dosare pe zi. Ritmul este foarte bun, asta putem să vă spunem.

Noi încercăm să găsim tempo-ul necesar şi pentru soluţionare, astfel încât oamenii să aibă încredere în acest program.

Pentru că trebuie să fie unul care să aducă şi case românilor dar şi investiţii şi locuri de muncă pentru români", a declarat premierul Emil Boc.

Chiar dacă etapele de aprobare vor fi simplificate, aşa cum a sugerat premierul Emil Boc, totuşi solicitanţii trebuie să se înarmeze cu răbdare şi să ia în calcul o perioadă mai mare decât cea a unei tranzacţii obişnuite.

„Pentru a-şi proteja propriile interese, cetăţenii trebuie să înţeleagă că procedurile trebuiesc respectate, şi că atunci când semnează precontractul cu vânzătorul să nu îşi ia acel termen de o lună de zile astăzi uzual, pentru că nu va fi suficient şi vor fi tensiuni şi de-o parte şi de alta. Vom anunţa public, iar eu solicit şi pe această cale înţelegerea cetăţeanului ca acel precontract sau act de contract de vânzare cu vânzătorul să aibă cel puţin 45 - 50 zile marjă", i-a sfătuit Aurel Şaramet, preşedinte al instituţiei de care depinde aprobarea finală a creditelor.

Până astăzi, au fost depuse 1.503 dosare, din care 1.263 au fost rezolvate.

29 August 2009