Prezent pe un şantier din sectorul 2, la un bloc aflat în reabilitare termică, premierul Emil Boc le-a promis locatarilor că vor avea factura la încălzire cu 49% mai mică.

Reabilitare termica - Emil Boc

„La iarnă, factura la energie va fi mai ieftină cu până la 50% în unele situaţii. Aici, în Sectorul 2, am văzut pentru prima dată că se poate ajunge chiar la 49% factură mai ieftină decât în iarna anterioară. Media pe ţară este undeva între 30 şi 40%. Deci, iarna viitoare, cei care au blocurile reabilitate termic vor plăti cu până la 30 - 40% mai puţi bani la energia electrică decât iarna trecută", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai subliniat şi alte două avantaje ale programului guvernamental de reabilitare: îmbunătăţirea aspectului blocurilor şi numărul mare de locuri de muncă create.

Pentru reabilitarea termică a blocurilor vechi, Guvernul alocă 360 milioane de lei, în acest an. Referitor la modul de repartizare, Emil Boc a precizat: „primul venit, primul servit. Primăriile care se mişcă repede, primesc bani. Cum este de exemplu Sectorul 2, unde primarul Onţanu este unul dintre cei mai performanţi la acest capitol".

22 August 2009