Fondul de investiţii Enterprise Investors a anunţat că pentru următorii cinci are asigurate fonduri de 15 mil. euro pentru noi achiziţii şi consolidarea companiilor din portofoliu, ridicând astfel bugetul total alocat României la peste 120 mil. euro.

17988-achizitii_43b2e74275.jpg„Enterprise Investors împreună cu Macon Grup au încredere că România este pe calea redresării economice şi ca urmare în luna mai a acestui an va face o nouă injecţie de capital de 2 milioane de euro", a anunţat Marius Marin, CEO-ul grupul Macon, cu activităţi în zona construcţiilor.

În ultimii patru ani, fondul a investit peste 90 mil. euro în achiziţia de companii şi peste 14 mil. euro pentru modernizarea şi dezvoltarea acestora.

Macon Deva, grup controlat de Enterprise Investors, au anunţat la începutul lui 2010 că nu exclude în următorii doi ani achiziţia unui jucător local, activ pe segmentul materialelor de zidărie. Enterprise Investors a achiziţionat în 2006 Macon Deva, printr-o tranzacţie de 35 milioane de euro, iar în 2008 a preluat cu 53 milioane de euro grupul Simcor Oradea, prin intermediul Macon.

După ultima achiziţie, Macon şi Simcor au trecut printr-un proces de consolidare a activităţilor. Grupul, specializat în producţia de BCA, prefabricate, var şi cahle de teracotă, şi-a bugetat investiţii de 4,8 mil. euro în acest an, proiectele vizând creşterea performanţelor operaţionale şi reducerea costurilor.

Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity (fonduri de investiţii închise cu capital de risc, care se ocupă cu achiziţionarea de acţiuni la companii private) din Europa Centrală şi de Est, are în portofoliul local companii precum Siveco, Profi, AVG Technologies sau Macon Grup.


Sursa

6 May 2011