Fie că este vorba de firme nou apărute pe piaţă sau de mutări în sedii mai bine amplasate, construcţii noi, mai elegante, domeniile IT&C şi cel de consultanţă domină tranzacţiile din ultima perioadă, se arata in ultimul studiu al Esop Consulting, companie de consultanta si intermediere imobiliara.

28639-esop-domeniile-itc-si-cel-de-consultanta-a-domi.jpgÎn perioada 1 noiembrie şi 7 decembrie 2012, consultanţii Esop Consulting au încheiat 17 tranzacţii cu spaţii de birouri, cu suprafeţe cuprinse între 130 şi 934 mp.

Dintre acestea, se remarcă un „new entry”, găsirea primului sediu pentru High Concept Research (o firmă de software nou înfiinţată), stabilirea PHI Partners într-un sediu propriu de excepţie (după perioada de sett-up a business -ului într-un birou în cadrul Regus), într-una din puţinele clădiri verzi din Bucureşti, intermedierea celui de-al doilea spaţiu pentru Mellon România şi mutarea companiilor G.A.S. şi Inter Data ABS.

„Finalul de an este de obicei o perioadă favorabilă închiderilor de tranzacţii, mare parte a acestora fiind iniţiate la început de trimestru, în lunile septembrie-octombrie, mulţi clienţi având nevoie de o perioadă minimă de 2-3 luni de evaluare a pieţei”, declară Alexandru Petrescu, Director General al Esop Consulting.

Ce s-a inchiriat

Inter Data ABS a închiriat prin intermediul Esop Consulting un etaj cu o suprafaţă de 436 mp, într-un office-building de lux, de clasă A, situat ultracentral, în Bulevardul Dacia, Nr. 20. Clădirea de birouri iese in evidenţă prin eleganţă, atât în ceea ce priveşte arhitectura exterioară, cât şi finisajele şi dotările de top. Inter Data ABS este o firmă de software, cu sediul central în Olanda şi are 32 angajaţi.

PHI Partners a închiriat un spaţiu de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală de 355 mp, în EURO TOWER, situată in zona Barbu Văcărescu, una din primele clădiri verzi , deţinătoare a calificativului Very Good, în sistemul BREEAM. PHI Partners este specializată în servicii profesionale şi de management pentru largi corporaţii.

High Concept Research, o firmă de software înfiinţată în acest an a închiriat jumătate dintr-o clădire nouă de sticlă din zona Grozăveşti, un spaţiu tip open-space cu o suprafaţă totală de 400 mp. Activitatea firmei va demara la începutul anului viitor.

Mellon România este la a doua tranzacţie prin intermediul ESOP Consulting. Dacă prima dată, în anul 2004, Mellon a ales clădirea PGV Tower (actual cunoscută drept Phoenix BC), în prezent a optat pentru un imobil independent, situat ultracentral, în zona 11 Iunie. Imobilul cuprinde spaţii de birouri modulare, cu o suprafaţă totală de 800 mp şi beneficiază de curte proprie şi 25 locuri de parcare. Birourile sunt tip open space, având partiţionate zone manageriale şi de întâlniri.

G.A.S. Unlimited a închiriat un spaţiu de 407 mp în Centrul de Afaceri Nord, un imobil nou de sticlă situat în zona Aviaţiei. G.A.S. Unlimited este o firmă americană de recrutare de personal pentru domeniul petrolier, înfiinţată în 1970 în Texas, care are sucursale în 18 ţări.

 

Sursa

10 December 2012