Compania ungara TriGranit, dezvoltatorul proiectului imobiliar Esplanada din zona Unirii din Capitala, intentioneaza sa construiasca o noua statie de metrou care va avea iesirea in mijlocul unui mall. "Proiectul Esplanada va rezolva problemele de infrastructura din zona Pietei Unirii, odata ce transportul in comun va fi trecut prin subteran si o noua statie de metrou cu iesire in mijlocul mall-ului va fi construita", a declarat Dan Ghibernea, country manager al companiei TriGranit.

Planul urbanistic zonal se afla in discutii la Primarie si ar putea fi aprobat astazi, au apreciat reprezentantii companiei. "Initiativa reprezentantilor de la Esplanada de a crea o legatura intre zona proiectului imobiliar si statia de metrou Unirii este buna.

Pana acum insa, nu am purtat nicio discutie cu acestia. Asteptam mai intai rezultatul intrevederilor lor cu Ministerul Transporturilor, precum si cu Ministerul Economiei", a spus Liviu Soava, directorul Metrorex. Oficialii guvernamentali spun ca pana la sfarsitul lunii viitoare va fi finalizat contractul comercial si apoi vor continua negocierile pentru stabilirea participatiilor statului.
Sursa

17 May 2007