La ansamblurile rezidentiale Rasarit de Soare si Asmita Gardens, mallurile Cotroceni Park si Sun Plaza sau proiectul de birouri City Gate inca se lucreaza.

 

Este piata imobiliara blocata? Se lucreaza pe cel putin 10 santiere mari din BucurestiPiata imobiliara din Capitala nu este complet blocata in ciuda prabusirii vanzarilor de locuinte si reducerea activitatii de inchiriere a spatiilor de birouri si comerciale, atat timp cat pe santierele unor proiecte de locuinte, malluri si cladiri de birouri se gasesc in continuare zeci sau chiar sute de muncitori.

Ansamblurile rezidentiale care au ajuns la un nivel ridicat al vanzarilor, de 50-60%, precum Rasarit de Soare sau Asmita Gardens, mallurile care si-au gasit deja principalele ancore - Cotroceni Park si Sun Plaza sau imobilele de birouri preinchiriate cel putin 70%, cum este cazul proiectelor City Gate sau Euro Tower, sunt impinse inainte de catre dezvoltatori.

Rasarit de Soare din Titan, cu 988 de apartamente, Asmita Gardens de pe Splaiul Unirii (aproape 800 de unitati) sau New Town din Dristor (650 de locuinte) sunt printre cele mai avansate ansambluri de locuinte din interiorul Bucurestiului la care lucrarile de constructii avanseaza, astfel ca doar in aceste proiecte vor fi livrate in acest an cateva sute de apartamente.

Potrivit celor mai recente informatii, proiectul din Titan este precontractat in proportie de 60%, in Asmita mai erau disponibile circa 350 de apartamente, in timp ce in cadrul New Town la inceputul anului erau vandute aproape jumatate din locuinte.

Sursa

26 March 2009