Italienii care îşi pierd locul de muncă nu vor rămâne în stradă. Autorităţile italiene, împreună cu asociaţiile de consumatori şi Asociaţia Italiană a Băncilor au încheiat un parteneriat care oferă sprijin clienţilor ajunşi în imposibilitatea de a-şi mai achita creditele ipotecare.

28187-best-mortgage-rates-today.jpgÎn cazul familiilor care au contractat un credit ipotecar şi care nu îşi mai pot achita ratele lunare, autorităţile italiene au decis, împreună cu reprezentanţii băncilor din peninsulă, prelungirea perioadei în care se poate solicita suspendarea temporară a creditului. Această măsură permite suspendarea ratelor pe o perioadă de un an, în cazul clienţilor care şi-au pierdut locul de muncă. De asemenea, suspendarea automata este valabilă şi în cazul unui deces în familie sau a unui accident grav.

Proiectul, denumit “Calea familiei – Percorso Famiglia” are în vedere şi familiile aflate la început de drum. Tinerii pot primi fonduri speciale in vederea facilitării accesului la creditele ipotecare. Pentru a beneficia de o astfel de facilitate, cel puţin unul dintre soţi trebuie să dovedească instituţiilor financiare ca are un contract de munca atipic, ceea ce presupune un acces mai greu la creditele clasice.

Ajutor primesc şi familiile care au un copil nou născut sau au adoptat un copil. Acestea pot obţine credite de consum cu dobânzi parţial subvenţionate de stat în termen de trei ani din momentul naşterii sau adopţiei.

CITEȘTE ȘI Atenţie la data scadentă! O restanţă de câteva zeci de euro poate duce la executare silită

 

26 November 2012