Compania Timpuri Noi a gasit cumparator pentru platforma din centrul Capitalei. Pretul obtinut pentru terenul de 5,1 hectare, 35 mil. euro, este de 3 ori mai mic decat in varful bulei imobiliare. Cumparatorul este fondul de investitii Interprime Properties, despre care surse din piata spun ca reprezinta familia suedeza care detine lantul de magazine de mobila Ikea.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, trei dintre cei mai reputati consultanti imobiliari de pe piata locala au spus ca reprezentantii fondului Interprime Properties se prezinta pe piata din Romania ca fiind o divizie a companiei de real estate.
Unul dintre analisti a spus pentru DailyBusiness.ro ca toate fondurile de investitii active pe piata au vrut sa cumpere platforma Timpuri Noi, iar una dintre cele mai mari oferte primite in acest an de firma analistului citat a fost de 600 euro pe mp, cu aproape 80 euro mai putin decat valoarea la care s-a vandut in cele din urma platforma.

Un alt analist dintre cei citati a spus ca fondul Interprime Properties actioneaza ca divizie de investitii imobiliare in cadrul Inter Ikea, iar "cumparaturile" facute de acesta nu au neaparat ca finalitate construirea unui magazin Ikea, ci poate fi vorba de investitii facute in alte scopuri comerciale, varianta unui magazin neputand insa fi in totalitate exclusa.

Contactat de catre DailyBusiness.ro, Cornel Oprisan, director de retail al Ikea Romania, nu a facut niciun comentariu cu privire la posibilitatea ca Ikea sa deschida un al doilea magazin in Bucuresti, pe platforma Timpuri Noi. "Nici nu confirm, nici nu infirm", a spus el.

 

 


Sursa

14 July 2010