Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Executare silită: Un credit de nevoi personale vă poate costa locuinţa

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8278

Banca vă poate lua casa, chiar dacă nu aţi contractat un credit ipotecar. E bine de ştiut că neplata ratelor în cazul unui credit de nevoi personale poate duce la pierderea locuinţei. Banca are dreptul de a scoate la vânzare proprietatea în care locuiţi pentru a-şi recupera banii pe care i-aţi împrumutat.

Executare silită: Un credit de nevoi personale vă poate costa locuinţaMulte persoane cred că, dacă nu au garantat cu casa atunci când au luat un împrumut de la bancă, Executarea silită poate fi evitată, cu condiţia ca datornicul să îşi dorească acest lucru Executarea silită este cea mai mare ameninţare care tronează asupra clienţilor de credite. Deşi pare greu de crezut, nici băncile nu sunt deloc ... instituţia financiară nu le poate scoate locuinţa la licitaţie. Nimic mai fals! Atunci când suma datorată este redusă, banca va prefera sa pună poprire pe salariu. Este mult mai simplu aşa deoarece costurile sunt mici.

„Codul de Procedură Civilă stabileşte că pot fi urmărite până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, respectiv până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii”, arată specialiştii Recupit&Asociaţii.

În cazul în care clientul nu obţine venituri și nu există coplătitori sau giranţi, atunci banca va apela la alte măsuri pentru a-şi recupera sumele împrumutate. Următorul pas pentru bancă este să se îndrepte spre Nu lăsa executorii să te jefuiască. Ai dreptul legal de a păstra bunurile care îţi asigură un trai decent Executarea silită este cea mai mare ameninţare care apasă pe umerii clienţilor bancari. Clienţii care contractează credite pe termen lung, cum ar fi ... bunurilor mobile și imobile deţinute de clientul rău platnic.

„Legislaţia actuală permite băncilor să execute bunurile deţinute de client, dacă acesta acumulează restanţe la credit. De obicei, procedura de executare silită se declanşează după ce se înregistrează restante mai mari de 90 zile”, susţin experţii financiari de la expertulbanilor.ro.

Procedura de executare este mai greoaie în cazul creditelor de nevoi personale fără ipotecă, dar nu imposibilă. În astfel de situaţii, executarea silită poate dura mai mult, însă în cele din urma, banca va putea obţine o decizie judecătorească pentru executarea silită a locuinţei.

„Dacă imobilul este vândut in urma licitaţiei, din sumele încasate se vor acoperi cheltuielile cu executarea silită și datoriile faţă de bancă. Mai exact, soldul rămas de rambursat şi penalităţile de întârziere. Restul banilor vor reveni clientului, dacă nu mai există alţi creditori”, explică reprezentanţii expertulbanilor.ro.

CITEȘTE ȘI Atenţie la data scadentă! O restanţă de câteva zeci de euro poate duce la executare silită O datorie de câteva sute de lei este suficientă pentru a-ţi pierde căminul, deşi poate părea de necrezut. Lipsa de comunicare între ... Atenţie la data scadentă! O restanţă de câteva zeci de euro poate duce la executare silită

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video