Facilitatile si serviciile aferente complexelor rezidentiale contribuie cu 35 la suta la cresterea valorii unei locuinte, informeaza un comunicat al dezvoltatorului Brooklyn Investment remis luni Rompres.

"Cresterea interesului clientilor pentru facilitatile suplimentare aferente complexelor rezidentiale reprezinta o noua tendinta pe piata imobiliara din Romania, in special pe segmentul apartamentelor de lux. Astfel, daca in anii precedenti, clientii acordau mai multa atentie pretului de achizitie sau zonei de pozitionare a complexului de locuinte, in acest moment, pe fondul cresterii nivelului economic, dar si al maturizarii pietei, clientii sunt interesati in special de ceea ce li se ofera suplimentar, ca valoare adaugata, a declarat in comunicat Monica Neamtu, director general Brooklyn Investment, dezvoltator al ansamblului Emerald Residences.

Facilitatile presupun, printre altele, spatii de joaca pentru copii si sali de fitness, gradina interioara sau fantani arteziene, monitorizare si paza 24 din 24 de ore.

Gradina interioara a ansamblului Emerald Residences, spre exemplu, a presupus o investitie de doua milioane de euro, iar perioada finalizarii a fost de opt luni. Pozitionata deasupra parcarii subterane, gradina interioara are o zona cu vegetatie si o zona cu piscina.

"In acest spatiu am combinat toate elementele care pot genera spectaculozitate si eleganta - elemente de beton si structuri metalice, sticla pentru pergole, cascade de apa, placari cu granit, lemn, pentru zonele de relaxare si pentru locul de joaca, fibre de sticla in forme neregulate care imita smaraldele, lampi de exterior de dimensiuni si forme diferite.

Totodata, am incercat sa combinam plantele, astfel incat permanent gradina sa fie o oaza de verdeata - spatii verzi si specii de plante precum: Fagus Sylvatica, Ginkgo Bilboa, Populus Nigra, Prunus Serrulata Kanzan, Berberis Juliana, Bambusa Aurea, Buxus Sempervirens, Photina Fraseri Red Robin", a mai declarat Monica Neamtu.

Conceptul acestei gradini apartine arhitectului-sef Erdogan Dayaanc, iar designul a fost realizat de un landscape-designer din Turcia, Ata Turak.

Sursa

30 June 2008