Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Facturi mai mici, obiceiuri mai sănătoase: cum reducem consumul de energie electrică?

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5997

Valoarea facturilor creşte semnificativ la fiecare început de noiembrie, când temperaturile scad simţitor. Tariful energiei electrice pentru consumatorii casnici este destul de costisitor, iar tot ce ne rămâne de făcut este să începem să economisim. IMOPEDIA.ro îţi oferă câteva sfaturi pentru a reduce semnificativ factura la energia electrică.

Facturi mai mici, obiceiuri mai sănătoase: cum reducem consumul de energie electrică?Știai că aparatele electrocasnice consumă energie electrică atunci când sunt oprite? Cât te costă să îţi încălzeşti casa ieftin? Liberalizarea preţului la gaze aduce pe val o nouă industrie, cea a metodelor alternative de încălzire. O industrie „oportunistă", dat ... Factura la energie electrică poate fi redusă cu aproape 25%, dacă folosim în mod corect electrocasnicele de acasă. Televizorul, calculatorul, cuptorul cu microunde, radioul, chiar şi încărcătorul de la telefon, toate consumă curent atunci când nu funcţionează, dacă nu sunt scoase din priză. Micile lumini de la monitor sau televizor, ceasul de la cuptorul electric sau beculeţele de la routerul de internet ne pot scoate din buzunar aproape 100 euro anual.

Totuşi poate părea complicat ca, de fiecare dată când plecăm de acasă, să scoatem din priză toate aparatele din casă, aşa că specialiştii ne sfătuiesc să utilizăm prelungitoarele electrice cu buton de oprire, în care pot intra mai multe cabluri de alimentare. Prin întreruperea prelungitorului ne asigurăm astfel că sunt oprite toate celelalte aparate.

Deşi uşor ridicată la început, investiţia în electrocasnice de calitate se va dovedi profitabilă pe termen lung

Nu trebuie să facem economii atunci când vine vorba de electrocasnicele importante din casă, spun consultanţii din Schimbări legislative: impozit zero pe locuinţă, pentru cei care întocmesc certificatul energetic Certificatul energetic al locuinţelor este o obligaţie legală, dar nimeni nu pare să ia acest lucru în serios acum. Din contră, notarii chiar ... domeniul eficienţei energetice. Ideal ar fi ca vechea maşină de spălat sau frigiderul din anii ’90 să fie înlocuite cu aparate moderne, din clasa energetică A sau A+. Investiţia iniţiale, deşi poate părea uşor piperată, se va resimţi la facturi, mai ales că multe aceste aparate au opţiunea de a fi folosite pe modul economic.

Tot pentru a reduce consumul de energie, este recomandat ca maşina de spălat rufe sau vase să fie folosită la capacitate maximă şi nu doar pentru câteva articole. Iar pentru că cele mai noi aparate au opţiunea unor programe silenţioase, acestea pot fi utilizate pe timpul nopţii, când costul energiei electrice este mai scăzut.

Iluminatul reprezintă aproape 20% din consumul de energie al unei locuinţe. Foloseşti becuri economice?

O reducere semnificativă a facturilor la energia electrică se face cu ajutorul Becurile economice, controversate din cauza mercurului din ele. Care sunt alternativele? Iluminarea locuinţelor s-a transformat, dintr-o simplă operaţiune utilitară, într-o adevărată preocupare. În ultimii ani, economia pe ... becurilor economice, dat fiind că iluminatul reprezintă aproape 20% din consumul total de energie al unei locuinţe. Deşi sunt controversate din cauza mercurului incorporat, economiile pe care le aduc becurile economice sunt de până la cinci ori, iar durata de viaţă este de până la patru ori mai mare. O altă opţiune sunt LED-urile, care dincolo de faptul că pot fi uşor încastrate în plafoniere sau mobilier, economisesc până la 40% din consumul total de energie.

Temperatura ridicată în interiorul căminului nu este sănătoasă nici pentru organism, nici pentru facturi

Sistemele de încălzire în pardoseală câştigă constant noi adepţi datorită avantajelor considerabile Numărul românilor care se orientează către sistemele de încălzire prin pardoseală creşte de la an la an, deşi cei mai mulţi clienţi sunt ... Confortul termic este una dintre preocupările majore pe timp de iarnă, iar proprietarii care şi-au montat o centrală termică electrică au tendinţa de a face exagerat de cald acasă. Însă o termperatură prea ridicată în interiorul căminului nu este sănătoasă nici pentru organism, nici pentru facturi, astfel că specialiştii recomandă călduros montarea unui termostat, pentru a controla constant gradele şi, implicit, consumul de energie. De asemenea, producătorii de centrale recomandă să fie încălzite şi încăperile folosite mai rar, eventual la un nivel mai mic, pentru a nu se pierde căldură prin peretele camere neîncălzite.

CITEȘTE ȘI Centrala termică – avantaje şi dezavantaje Alegerea centralei termice este o decizie importantă, atât prin prisma costurilor de investiţie şi întreţinere, cât şi a nivelului ... Centrala termică – avantaje şi dezavantaje


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video