Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ferestre anti-efracţie, durabile sau termoizolante. Cum alegi?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5798

În momentul în care sunt puşi în faţa deciziei de a cumpăra o fereastră, clienţii observă că pe piaţă există atât de multe produse încât alegerea unuia pare o misiune imposibilă. Ferestre de lemn, aluminiu sau PVC, toate cu avantaje şi dezavantaje. IMOPEDIA.ro a întocmit un ghid al tipurilor de ferestre şi caracteristicile acestora, pentru a veni în ajutorul celor interesaţi.

Ferestre anti-efracţie, durabile sau termoizolante. Cum alegi?O fereastra trebuie să fie mai mult decât un simplu termopan. Printre Moft sau necesitate? Geamurile cu auto-curăţare, izolare termică sau acustică, tentante pentru proprietarii de case Sticla are nenumărate proprietăţi, influenţând confortul căminului, astfel că înainte de a alege un tip de sticlă este necesară o ... caracteristicile cheie pe care o fereastră trebuie să le aibă se numără o bună izolare termică, durabilitate şi siguranţă în exploatare, precum şi protecţie în faţa acţiunii factorilor externi.

Diferenţa cea mai importantă vine de la materialul de bază folosit. Astfel, putem vorbi despre ferestre din lemn stratificat, aluminiu sau PVC.

Ferestrele din lemn stratificat

Ferestrele din lemn stratificat rezolvă una dintre cele mai mari probleme ale unei locuinţe: condensul. Pentru cei care aleg această variantă, condensul poate dispărea în mare parte sau chiar în totalitate, în funcţie de celelalte caracteristici ale imobilului. Există însă şi un neajuns: în timp, pot apărea probleme la îmbinări. Lemnul poate avea o rezistenţă scăzută la umiditate sau expunere la soare, dacă nu a fost uscat corespunzător înainte de prelucrare. În plus, pentru a păstra un aspect plăcut, lemnul trebuie revopsit într-un interval de trei până la zece ani.

Ferestrele din aluminiu

Tâmplăria de aluminiu convinge cu durata cea mai mare de viaţă. Rezistenţa ei la ciclurile îngheţ-dezgheţ este de asemenea un argument puternic. În plus, structura de aluminiu permite o încărcare de sarcină mai mare, deci se pot monta astfel suprafeţe vitrate mai generoase. Mai multă lumină naturală înseamnă un confort sporit şi facturi mai mici. Totuşi, aluminiul este mai degrabă indicat pentru arhitecturi speciale, case cu pereţi din stică, magazine sau birouri. În cazul ferestrelor standard, aluminiul oferă o izolare termică inferioară. Acest lucru se traduce în faptul că temperaturile din cameră se pot schimba mai uşor în funcţie de fluctuaţiile de temperatură de afară.

Ferestrele din PVC

PVC-ul este alegerea multor clienţi români. Facturi mai mici cu 900 lei anual, doar prin modernizarea ferestrelor Sunt voci care susţin că România nu mai traversează o perioadă critică, dar la fel de bine există și păreri opuse. Cu toate acestea, este ... Asigură un coeficient superior de izolare termică şi fonică iar raportul calitate-preţ este de multe ori un argument decisiv. Ferestrele din PVC sunt ieftine, uşor de întreţinut şi pot fi folosite în forme speciale. Dezavantajul este că acestea nu sunt la fel de rezistente în timp ca aluminiul şi pot ceda mai uşor la factori mecanici. Totuşi, durata de viaţă a acestora este de până la 50 de ani.

Aşadar, ferestrele din PVC izolează termic şi fonic mai bine, sunt perfect etanşe, au o durată de viaţă remarcabile dar totuşi nu la fel de mare precum cele din aluminiu, acestea din urmă însă, au dezavantajul că nu izolează la fel de bine. Lemnul este rezistent în timp, izolează bine, conferă un aspect elegant clădirii, dar are nevoie de îngrijiri constante. Prin urmare, nevoile şi disponibilitatea clientului ar trebui să fie cele care dictează decizia, atunci când vine vorba de achiziţia ferestrelor.

CITEŞTE ŞI: Protecţia împotriva hoţilor începe încă de la construcţia casei După ce se mută într-o locuinţă nouă, mulţi proprietari încep să îşi pună problema protecţiei antiefracţie. Sistemele de ... Protecţia împotriva hoţilor începe încă de la construcţia casei

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video