Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Firmele româneşti plătesc cele mai multe taxe din Europa Centrală şi de Est

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3113

România ocupă ultimul loc în Europa Centrală şi de Est într-un clasament mondial privind numărul de taxe pe care companiile trebuie să le achite într-un an la stat. Firmele de la noi sunt obligate să achite anual 41 de plăţi. Există, totuşi, şi veşti bune, România a urcat 18 poziţii în acelaşi clasament mondial.

Firmele româneşti plătesc cele mai multe taxe din Europa Centrală şi de EstŢara noastră se află pe locul 136 în clasamentul privind Sute de impozite aberante golesc buzunarele românilor, indiferent de guvernare Românii plătesc sute de taxe anual, pentru achitarea cărora pierd nepermis de mult timp la ghişee. Înlesnirile fiscale s-au transformat ... numărul de taxe pe care companiile trebuie să le plătească anual, potrivit unui studiu realizat de PwC care a analizat 185 de economii la nivel mondial.

România ocupă a poziţie în Europa Centrală, după Slovacia şi Slovenia în ce priveşte progrese înregistrate. Clasamentul Paying Taxes 2013 a fost realizat de Banca Mondială, IFC şi PwC, iar concluziile arată că cele mai multe dintre statele din regiune au înregistrat un regres în ultimul an în clasamentul Paying Taxes.

România a făcut progrese notabile în ultimul an în materie de facilitare a Case mai multe, impozite mai mari. Pe când case de lux= impozite de lux? Finanţele vor să supraimpoziteze, din nou, proprietatea multiplă. Cum veniturile din impozitele pe proprietate rămân la dispoziţia ... plăţii taxelor. Introducerea mecanismelor online de declarare a taxelor a redus numărul de plăţi pe care o companie trebuie să-l facă pe parcursul unui an în România de la 113 la 41. Spre exemplu, în cazul plăţilor aferente contribuţiilor sociale, de la 84 de plăţi necesare pe parcursul unui an s-a ajuns la doar 12 plăţi anuale după introducerea declaraţiei unice pentru contribuţiile sociale. De asemenea, timpul necesar conformării cu legislaţia fiscală s-a redus uşor, de la 222 de ore anual, la 216 ore”, spune Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

România este codaşă însă în Piaţa bancară din România, una dintre cele mai solide din Europa Centrală şi de Est România este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa bancară din Europa Centrală şi de Est. Studiile au demonstrat că, în ... Europa Centrală şi de Est din punct de vedere al numărului de plăţi pe care o companie trebuie să îl facă pentru a achita toate taxele. Spre comparaţie, în Polonia sunt necesare 18 plăţi, în Bulgaria 15, în Ungaria 12, iar în Cehia 8.

Un loc mai bun ocupăm la capitolul timp necesar pentru plata taxelor:

 •  Estonia: 85 ore
 •  Lituania: 175 ore
 • Slovacia: 207 ore

România are o rată totală de impozitare uşor mai mică decât media din Europa Centrală şi de Est (44,2% faţă de media de 44,6%) şi stă mult mai bine decât media din regiune în ce priveşte timpul alocat îndeplinirii obligaţiilor fiscale, 216 ore faţă de media din regiune de 263 de ore. La numărul de plăţi, România depăşeşte peste media din Europa Centrală şi de Est, având 41 plăţi faţă de o medie de 15 plăţi anuale.

La acest capitol, ne situăm la mijlocul clasamentului din Europa Centrală şi de Est, rate mai reduse de impozitare fiind atinse în:

 • Bulgaria caută investitori pentru a construi o autostradă între România şi Turcia Bulgaria caută să semneze un parteneriat public-privat pentru construcţia unei autostrăzi care să lege România de Turcia, scrie publicaţia ...  Bulgaria (28,7%)
 •  Slovenia (34,7%)
 •  Letonia (36,6%)
 •  Lituania (43,7%)
 •  Polonia (43,8%)

Pe măsură ce declararea şi plata online a taxelor vor deveni procedura standard pentru companiile din România, timpul necesar conformării şi numărul de plăţi se vor reduce şi mai mult. În privinţa ratei totale de impozitare, vedem potenţial pentru reducerea nivelului contribuţiilor sociale, pentru că acestea au ponderea cea mai ridicată în costurile fiscale ale unei companii. Această reducere a impozitării muncii ar putea stimula crearea de noi locuri de muncă, şi, aşa cum bine ştim, paradoxul fiscalităţii este că uneori, reducerea taxelor poate duce la o creştere a încasărilor fiscale, cu condiţia îmbunătăţirii colectării şi a reducerii evaziunii fiscale”, susţine Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, Urmează declinul, pentru mallurile din Bucureşti. Se cer măsuri urgente pentru a rămâne în piaţă. Piaţa mallurilor din România este una recentă şi imatură. Numărul mic de centre comerciale de acest gen a asigurat succesul afacerilor, chiar ... PwC România.

Raportul citat măsoară toate taxele şi contribuţiile obligatorii pentru o companie de talie medie. Au fost analizate: impozitul pe profit, contribuţiile sociale şi restul plăţilor aferente relaţiilor de muncă suportate de angajatori, impozitul pe proprietate, taxele de transfer de proprietate, impozitul pe dividende, impozitul pe câştigurile de capital, taxa pe tranzacţiile financiare, taxa pe deşeuri, impozitele auto şi taxa de drum etc.

Raportul analizează Legea vecinului turnător, imposibil de pus în practică. Totul se reduce, aparent, la diversiune politică Ipoteza în care românii se transformă în turnători la ANAF este nesustenabilă şi imposibil de pus în practică. De fapt, pare ... regimul fiscal din 185 de economii din întreaga lume şi măsoară uşurinţa plăţii taxelor pe care le face o companie de dimensiune medie, cu acelaşi profil de activitate, acelaşi număr de angajaţi şi aceeaşi cifră de afaceri în toate ţările evaluate.

Raportul vizează trei mari indicatori

 • rata totală de impozitare, care măsoară ponderea taxelor şi contribuţiilor suportate de către o firmă ca procent din profit;
 • timpul necesar conformării cu legislaţia fiscală, mai exact numărul de ore pe care le alocă o firmă pentru a respecta obligaţiile de raportare şi de plată a taxelor impuse;
 • numărul de plăţi pe care trebuie să le facă o companie pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale.

Analiza mai arată că, la nivel mondial, o companie de talie medie suportă o rată totală de impozitare de 44,7% din profituri, face în medie 27,2 plăţi şi petrece 267 de ore pentru a se conforma legislaţiei fiscale.

O analiză economică efectuată de PwC arată că reducerea complexităţii administrării fiscale - atât în termen de număr de plăţi şi în ceea ce priveşte timpul necesar conformării fiscale - a fost corelată cu o creştere a colectării fiscale şi cu o rată mai ridicată de creştere economică.

CITEŞTE ŞI: Top 10 – Cele mai valoroase branduri din lume Cel mai costisitor brand european este LVHM (Luis Vuitton Moet Hennessy), evaluat la 34,3 miliarde dolari, urmat de Vodafone, evaluat la 28,57 ... Top 10 – Cele mai valoroase branduri din lume


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video