Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ești vizat de Fisc, anul acesta? Da, dacă întrunești câteva condiții

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2468

Fiscul se transformă, treptat, în coșmarul oricărui întreprinzător. Cu atât mai mult cu cât activitatea comercială nu este complet fundamentată legal, iar inspectorii preferă să interpreteze agresiv legea, având o atitudine inflexibilă. Unele domenii de activitate sunt mai căutate decât altele, de către inspectorii fiscali, iar printre antreprenorii cel mai des verificați se află furnizorii inactivi, cei din retail sau asigurări.

control fiscSub deviza „toleranță zero la evaziune”, inspectorii Fiscului s-au transformat în cea mai mare problemă a antreprenorilor care obișnuiau să folosească mica înțelegere ca parte a planului de business. De fapt, această atitudine este puternic taxată, până la momentul la care poate fi interpretată drept un abuz de putere.

Între un control lax și interpretarea brutală a legilor există un teren neutru pe care inspectorii fiscali par să îl omită intenționat. Astfel, ei și-au căpătat reputația de abuzatori ai legii, care obișnuiesc să criminalizeze problemele fiscale de orice natură. Antreprenorii sancționați nu pot tolera un comportament invaziv, motiv pentru care plângerile penale sunt de ordin multiplu”, explică pentru IMOPEDIA.ro Tudor Vlaicu, consilier Fiscal și Juridic.  

Afacerile curate din domeniile recunoscute pentru evaziune sunt agresiv verificate de inspectorii fiscali

Anumite domenii de activitate sunt preferate de inspectorii fiscali în fiecare an, iar cele recunoscute pentru spălarea de bani practicată pe segment sunt cap de listă. Astfel, Fiscul vizează cu precădere tranzacțiile din interiorul grupurilor sau cele cu firme offshore, necorelarea între rezultatele financiare și taxele plătite, tranzacțiile cu societăți inactive sau achizițiile de la societățile fără cod de identificare valid.

Printre cei care ies în evidență, în listele Fiscului, sunt și aceia care nu solicită rambursarea de TVA sau cei care renunță la rambursarea de TVA după ce au solicitat acest lucru. De asemenea, mai sunt vizate și companiile ale căror rezultate fluctuează dincolo de zona stabilității economice, respectiv cei care pendulează între pierdere și profit”, continuă Tudor Vlaicu.

Acest comportament virulent al inspectorilor fiscali este justificat de schimbarea Codului de Procedură Fiscală, odată cu anul 2016. Inspectorii fiscali pot veni anunțați sau inopinat, în funcție de copul misiunii. În timpul controalelor inopinate, de rutină, se verifică documentația și modul în care sunt respectate normele. Controalele din a doua categorie sunt făcute în cazul unei suspiciuni de fraudă și ele se fac doar în baza unui ordin de control. În orice caz, inspecția nu trebuie să depășească dublul perioadei prevăzute de lege pentru categoria din care face parte contribuabilul.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
300Imopedianew.jpg

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video