Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ilfov scoate la vânzare, prin licitaţie publică, un autoturism de lux, marca Mercedes, proprietatea lui Cristian Ţânţăreanu, bun sechestrat de către Fisc în vederea recuperării unor datorii ale omului de afaceri.

23081-tantareanu_7a9c5d4ebe.jpgVânzarea va avea loc la începutul lunii viitoare, mai exact pe 2 februarie, la ora 11:00, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Buftea. Cei care doresc să participe la licitaţie se pot înscrie până cel târziu la 1 februarie şi trebuie să achite taxa de participare la licitaţie care reprezintă 10% din preţul de pornire, adică 2.340 de lei, şi să prezinte alte documente conform anunţului de mai jos.

Autoturismul, marca Mercedes Benz, tip ML 320, a mai fost scos la vânzare, în urmă cu câteva zile, însă reprezentanţii Fiscului nu au reuşit să îl vândă, conform omului de afaceri. Mai mult, Ţânţăreanu crede că nimeni nu îi va cumpăra maşină pentru că este veche, chiar dacă este într-o stare foarte bună.

Conform anunţului Fiscului, autoturismul, de teren şi culoare vişiniu metalizat, a fost fabricat în anul 1998, are cinci locuri, 117.491 kilometri la bord, cilindri 3199 cm3, putere 160 Kw, sursa de energie benzină, şi tracţiune integrală 4x4.

La interior, autoturismul de teren este dotat cu tapiţerie de piele cu inserţii de lemn pe bord şi uşi. Preţul de vânzare este de 23.400 de lei, fără TVA (6.675 de euro, inclusiv TVA).

De ce i-a sechestrat Fiscul bunurile lui Ţânţăreanu

“Eu sunt în proces cu statul pentru acea prostie a lor din 2008. Atunci am aflat din presă că mi-au calculat că nu am plătit TVA la nişte tranzacţii ce le-am făcut eu, dar nu era menţionat în lege. D-le din cele un milion de tranzacţii ce s-au făcut în perioada 2005-2008 m-au găsit tocmai pe mine”, a spus omul de afaceri.

El susţine că s-a interesat la Administraţia Financiară Buftea cât are de achitat, dar acolo nu ştia nimeni. “Acum sunt în proces cu ei, dar au venit zilele trecute şi mi-au luat actele de la maşină, mi-au mai pus sechestru pe un teren şi pe încă un autoturism”, ne-a spus Ţânţăreanu, care nu mai ştia exact câţi bani are de achitat către stat: “cred că mi-au calculat undeva pe la un milion de euro”.

Ţânţăreanu nu este singurul om de afaceri ale cărui bunuri sunt scoase la vânzare de către Fisc. Capital a scris în repetate rânduri despre locuinţele aflate în proprietatea deputatului PSD Robert Negoiţă sau despre un teren aparţinând finanţatorului echipei de fotbal Steaua Bucureşti, George Becali.

Cristian Ţânţăreanu ocupa în 2010 locul 229 din Top 300 Capital cu o avere estimată între 25 şi 30 de milioane de euro. Familia Ţânţăreanu nu a mai intrat în ultima ediţie a Top 300 Capital, adică cea de anul trecut, întrucât averea i-a scăzut sub cea a ultimului clasat, evaluată între 15 şi 17 milioane de euro. Omul de afaceri, împreună cu familia, deţine cartierul de lux de la Corbeanca, denumit Paradisul Verde.

 

Sursa

23 January 2012