Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Floreasca: locuinţe de lux la preţ de Prima Casă

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8306

Criza pare să fi trasat un standard de preţ în toate cartierele din Bucureşti. Indiferent cât de bine cotate erau înainte de perioada de criză, acum preţul Prima Casă dictează. Apartamentele cu două camere au un preţ standard: 60.000 euro. În Floreasca, această sumă înseamnă un minus de 40% faţă de anii trecuţi, ceea ce a transformat cartierul din ţinta exclusivă a elitei într-unul general accesibil.

sursa: rezistenta.netCartierul Floreasca a aparţinut elitei încă din secolul XVI încoace. Pe atunci, era moşia boierilor Floreşti, căci abia din 1955 a început construcţia cartierului aşa cum îl ştim noi astăzi. Mai întâi, s-a construit liceul Rosetti şi s-a amenajat un parc, apoi s-a continuat cu o şcoală generală, cinematograful Floreasca şi s-a amenajat parcul din faţa acestuia. Munca de construcţie a tuturor acestor edificii a fost a oamenilor de rând. Toţi au făcut muncă voluntară, aşa cum le cereau timpurile. Dar locul a aparţinut celor mai prestigioşi bucureşteni, iar această diferenţă faţă de restul cartierelor este dictată prin însăşi arhitectura întregii zone.

„Zonă cochetă, boemă, cu regim mic de înălţime şi foarte multă verdeaţă. În Floreasca avem în principiu blocurile vechi de trei etaje şi construcţiile noi, foarte noi, care nu depăşesc cinci etaje. E un loc rafinat şi foarte căutat de cei care vor ceva cu ştaif.", arată un agent imobiliar specializat pe zona.

Floreasca, un cartier al proprietăţilor şi proprietarilor de bun gust

Calitatea clienţilor s-a păstrat de-a lungul timpului în zonă şi se simte chiar şi acum. Totuşi, există riscul ca perioada de criză să schimbe acest statut al cartierului. În acest moment, preţurile la care se fac tranzacţii în zonă Unde te muţi, dacă vrei un cartier de top la preţuri accesibile? Titan pare să aibă un statut privilegiat între cartierele muncitoreşti. Cu o primărie de sector care se implică activ în amenajarea ... au transformat Floreasca din cartierul închis publicului general într-un accesibil oricui. Adică oricine are bani să îşi cumpere un apartament în Giuleşti sau Rahova, poate să îşi cumpere şi în Floreasca.

„Criza a deschis şi către o altă categorie de client, care şi-ar fi dorit zona, dar nu şi-o permiteau, pentru că nu putem discuta despre 60.000 euro un apartament de două camere, chiar dacă vorbim despre blocurile vechi. Preţurile înainte de criză erau de peste 100.000 euro pentru două camere, chiar şi mai mult.", spune Raluca Dima, specialist Neocasa.

Pentru un client care prinde o oportunitate, preţurile pot fi chiar şi mai mici.

„Am văzut proprietăţi la vânzare şi la preţuri de dumping, au fost situaţii în care au existat două camere scoase la 45.000 euro, dar acesta a fost un caz, nu cred că mai vedem altul anul acesta. Regula este undeva la 60.000-65.000 apartamente de două camere în blocuri vechi, dar vorbim despre un preţ de 100.000 euro la blocuri noi, construite după 2005.", arată un consultant imobiliar.

Cât durează căutarea unei locuinţe cu preţ bun? Unul dintre principalele motive pentru care piaţa imobiliară este blocată, îl reprezintă proprietarii. Ei preferă să nu îşi dea ... Clienţii aşteaptă săptămâni pentru a prinde o ofertă. Apoi cumpără imediat.

Există doar două categorii de oferte în Floreasca la apartamente: blocurile vechi, construite în 1960, două-trei etaje, cu sobe, şi a doua categorie: blocurile de după 2005.

„Te gândeşti că locuinţele vechi au aproape 50 de ani, dar a contat destul de mult campania potrivit căreia sunt mai bine construite blocurile vechi, că un bloc vechi din Floreasca, datorită faptului că are de cele mai multe ori trei etaje, n-ar avea niciun fel de problemă la un cutremur puternic sau ar avea probleme relativ minore faţă de un bloc de zece etaje, poate chiar nou, dar deficitar construit.", arată reprezentantul Neocasa.

De fapt, oferta din Floreasca este şi acum, în vremuri de criză, mai mică decât cererea. Din acest punct de vedere, lucrurile nu s-au schimbat deloc faţă de cum erau înainte de criză.

„Floreasca nu a fost niciodată o zonă în care să existe excedent de oferte. Apartamentele scoase la vânzare, indiferent despre ce vorbim, dacă vorbim despre apartamentele vechi sau vile de două milioane euro, situaţia stă în felul următor: clienţii ne sună, ne anunţă ce vor şi ne spun să le dăm de veste când apare ceva." explică un consultant imobiliar.

Proprietarii de vile sunt singurii care nu au lăsat la preţ

Cartierul Unirea – construit pentru elita comunistă, folosit de elita modernă Sub pretextul cutremurului din '77, regimul politic comunist a început reorganizarea centrului Capitalei. S-au dărâmat cartiere, spitale, ... Un singur segment este, în continuare, dedicat exclusiv clienţilor de lux: vilele. Aici tranzacţiile merg destul de greu, pentru că, de cele mai multe ori, proprietarii nu vor să lase la preţ, iar preţul este mult peste nivelul pieţei.

„Acum avem o vilă foarte bună, dar pe care proprietarul vrea să o listeze cu 2,5 milioane euro, cu circa 800.000 euro peste cât face şi peste cât ar stârni interesul. Şi pe casele de dimensiuni mai mici, la fel. Avem o casă la vânzare de 800.000 euro, foarte bună casa, dar face 550.000. Cu toate acestea, proprietarul de doi ani nu dă semne că ar vrea să vândă.", arată reprezentantul unei agentii imobiliare.

Cu cât preţul este mai mic, cu atât casa este mai deteriorată.

„În momentul în care vorbim de bugete de minimum 250.000 euro, se poate cumpăra o casă veche, ce necesită renovări, cu o suprafaţă nu mai mare de 150 mp şi o mică, mică curte, adică 50 mp maximum. La acelaşi buget se poate cumpăra un apartament de trei camere, în blocurile noi.", arată Raluca Dima.

Un segment activ în Floreasca este şi cel al chiriilor. Odată cu dezvoltarea centrelor de afaceri din zonă, mulţi angajaţi caută să se relocheze mai aproape de locul de muncă, dar acest demers nu este unul facil. Ca şi la achiziţie, oferta este mică.

„Floreasca este o piaţă în care proprietăţile nu stau la închiriat. Adică nu stai cu proprietatea mai mult de două zile pe piaţă. Nu prea există a doua vizionare, cam toate apartamentele sunt la fel. În plus, clientul ştie că dacă refuză unul, mai stă două săptămâni în aşteptare.", spune consultantul imobiliar.

Prestigiul zonei Floreasca s-a extins şi asupra zonelor Barbu Văcărescu şi Lacul Tei. Dat fiind faptul că oferta este mică în Floreasca, mulţi clienţi preferă să se reorienteze către aceste două zone, unde oferta este mai mare, deci şi preţurile ceva mai mici. În plus, rămân la periferia zonei pe care au visat-o.

Creditele în franci elveţieni păgubesc mii de familii. Care sunt soluţiile? Creditele în franci elveţieni au fost colacul de salvare al celor care nu se încadrau la credite în euro sau dolari, în ... Află care sunt soluţiile pentru cei cu rate în franci elveţieni

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Ruxandra Cleciu: Foarte puţini cumpărători mai enunţă "mai aştept să coboare preţurile"
@josiah: Aveți nevoie de un împrumut de urgență, de fonduri de proiect, de capital de afaceri sau de investiții? Oferim o gamă largă de [...]
Ruxandra Cleciu: Foarte puţini cumpărători mai enunţă "mai aştept să coboare preţurile"
@josiah: Aveți nevoie de un împrumut de urgență, de fonduri de proiect, de capital de afaceri sau de investiții? Oferim o gamă largă de [...]
Ruxandra Cleciu: Foarte puţini cumpărători mai enunţă "mai aştept să coboare preţurile"
@Kumah James: Sunteți interesat de un împrumut? oferim tot felul de asistență financiară tuturor persoanelor. "Imprumut de afaceri, [...]
Introducand o discriminare suspecta
@Kumah James: Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. [...]
Sucu: Nu inteleg cum o banca ii spune unui client mai vechi ca un altul plateste jumatate de pret la "Prima casa"
@Kumah James: Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. [...]
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video