Horaţiu Florescu, brokerul de birouri care în primăvara anului 2009 a decis, alături de alţi parteneri, să îşi înfiinţeze propria firmă de consultanţă imobiliară - The Advisers Knight Frank -, şi-a triplat anul trecut veniturile până la un nivel de 2,6 milioane de euro, în special datorită tranzacţiilor intermediate în segmentul de birouri.

28945-12-horatiu-florescu-sm.jpgFlorescu conduce o firmă cu 30 de angajaţi într-o piaţă greu zdruncinată de criza ultimilor ani, în care marile firme, care fac parte din grupuri internaţionale, înregistrează în prezent venituri cuprinse între 2 şi 4 milioane de euro.

"Am terminat 2012 cu încasări de 3,4 milioane de dolari (2,6 milioane de euro - n.red.) şi avem tranzacţii care s-au închis pe final de an şi nu au fost încă plătite", a declarat Florescu pentru ZF. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma Prime Property Advisers, prin intermediul căreia The Advisers Knight Frank îşi desfăşoară activitatea, a înregistrat în 2011 venituri de 917.000 de euro şi un profit net de circa 120.000 de euro.

În perioada de vârf a pieţei, Florescu genera singur comisioane de 5-6 milioane de euro, din care veniturile personale puteau ajunge la un milion de euro.

 

Sursa

8 January 2013