Delegatia Fondului Monetar International se va intalni astazi cu expertii Asociatiei Romane a Bancilor, cu care va discuta in principal despre restructurarea creditelor, reevaluarea garantiilor imobiliare si comisionul de rambursare anticipata.

Subiectul principal al discutiilor este restructurarea creditelor, negocierile desfasurandu-se pe ambele paliere- creditele pentru persoane fizice si respectiv a imprumuturilor destinate companiilor. Practic, expertii nostri vor discuta in baza ghidului pe care Banca Mondiala ni l-a trimis pentru a-l studia", a declarat pentru HotNews Radu Ghetea, presedintele ARB si al CEC Bank.

* Daca timpul va permite, se va discuta si despre valoarea procentuala a comisionului de rambursare anticipata.

O alta tema de discutie va fi cea legata de reevaluarea garantiilor bancare, care nu se mai poate face individual, propunerea asociatiei fiind de a se gasi metode de aplicare a unor indici de reducere a valorii acestor garantii. „Expertii nostri vor discuta in functie de disponibilitatea reprezentantilor Fondului si acest aspect", a precizat Ghetea. Oficiali ai Asociatiei Romane a Bancilor au mai spus pentru HotNews.ro ca daca timpul va permite, discutiile vor atinge si o problema spinoasa pentru bancheri- valoarea procentuala a comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare.

* Daca clientul plateste la timp, banca nu are niciun motiv sa ceara garantii suplimentare.





Sursa

3 May 2010