Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

FMI: România are nevoie de dobânzi mai mari

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3628

Întregul context economic mondial împinge România către dobânzi mai mari pentru orice credit. Creştere dublă de dobânzi la creditele în euro, în perioada următoare Banca Centrală Europeană ar trebui să anunţe joi o creştere a politicii de dobândă monetară de 0,25%, potrivit tuturor semnalelor. Această ... După îndemnul Băncii Centrale Europene şi nevoia exprimată a bancherilor români, acum vine şi FMI să ne spună că dacă nu creştem dobânzile, o să avem probleme după creşterea preţurilor la energie. Asta după ce tocmai Fondul Monetar a încurajat aceste scumpiri în energie.

sursa: antena3.roFMI avertizează Banca Naţională a României că nu trebuie să relaxeze politica monetară. Ba chiar din contră, că ar trebui să rămână înclinată către înăsprirea ei. Niciun semn de calmare economică nu ar trebui să ne facă prea optimişti. Nici măcar scăderea inflaţiei, după dispariţia efectului majorării TVA de la 19% la 24% în iulie 2010, a arătat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România. De asemenea, BNR ar trebui să se abţină de la reducerea rezervelor de valută pe care băncile trebuie să le menţină, deoarece "nu ar fi o măsură înţeleaptă în acest moment", a continuat oficialul FMI.

"Semnalele preliminare pe care le-am perceput privind inflaţia din iulie par să fie foarte bune, aşa că presiunea s-a redus puţin. Am recomanda cu toate acestea băncii centrale să rămână înclinată către o politică restrictivă, să fie pregătită să meargă în sus, şi nu în jos, însă cheia este ceea ce se va întâmpla în iulie şi august", a afirmat Franks.

Veştile nu ar trebui să fie primite cu uşurinţă nici de BNR, nu numai de populaţie. Asta pentru că Banca Naţională chiar a menţinut în iunie dobânda de politică monetară la 6,25% pentru cea de-a 13-a lună consecutiv, cu scopul de a combate inflaţia accentuată de majorarea TVA şi de creşterea cotaţiilor internaţionale ale principalelor mărfuri. Paradoxal, chiar FMI încuraja liberalizarea preţurilor la energie nu mai departe de acum trei luni. În urmă cu trei luni, Jeffrey Franks confirma că preţurile la energie pentru populaţie vor fi liberalizate din 2015, în vreme ce pentru economie procesul se va încheia în 2013.

CITEȘTE ȘI


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video