Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

FNGCIMM: băncile pot amâna ratele pentru trei luni

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1161

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) solicită băncilor să ia măsuri, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor vulnerabili în această perioadă. Recomandările FNGCIMM vin în contextul pandemiei de COVID-19.

sursa foto: http:/stiri.botosani.ro/stiri/actualitate/fngcimm-insista-in-fata-bancilor-sa-se-amane-ratele-pentru-romanii-cu-credite-prin-prima-casa.html„Finanțatorii parteneri sunt invitați să dea dovadă de flexibilitate în relația cu beneficiarii programului Prima Casă oferindu-le soluții de rescadențare a ratelor din credit, amânare la plată sau suspendarea plătiții ratelor, cu oferirea de perioade de grație de până la 3 luni”, preciează FNGCIMM într-un comunicat de presă.

În acest fel, persoanele care și-au cumpărat locuințe prin programul Prima casă și cărora în prezent le este imposibil să își achite ratele nu vor înregistra restanțeși va fi evitată executarea garanțiilor.

Totodată, FNGCIMM a anunțat că „va da dovadă de aceeași flexibilitate în privința extinderii perioadei de valabilitate a garanțiilor acordate în cadrul Programului Prima casă și a creditelor acordate IMM”.

„Precizăm că sunt în lucru măsuri extinse de restructurare a creditelor de tip Prima Casă și sunt analizate posibile intervenții legislative efectuate asupra HG 717/2009 și legislației terțiare incidente programului. De asemenea, se fac eforturi la nivel instituțional pentru identificarea și implementarea măsurilor menite să preîntâmpine executarea garanțiilor acordate în cadrul programului Prima Casă”, a anunțat FNGCIMM.

Astfel, dacă perioada de valabilitate a garanțiilor este mai mică decât limita maximă de 360 de luni, amânarea la plată a ratelor poate fi implementă fără modificări legislative și fără a fi necesară încheierea unui act adițional la contractul de garantare.

Măsuri pentru reducerea impactului COVID-19 asupra mediului de afaceri

„În ceea ce privește prelungirea valabilității garanțiilor acordate în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii peste scadența finală a creditului garantat, aceasta se va modifica de la 30 zile la 90 zile, fără percepere de comision de garantare pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Intervalul de referință cuprinde o perioadă de 60 de zile calendaristice începând cu data de 17.03.2020 până la data de 16.05.2020, perioada de prelungire tehnică fiind acordată tuturor finanțatorilor cu care sunt semnate convenții de finanțare-garantare”, precizează FNGCIMM.

Potrivit comunicatului emis de FNGCIMM, garanțiile care fac obiectul prelungirii tehnice sunt garanții emise de FNGCIMM SA IFN din surse proprii, în favoarea băncilor finanțatoare, a căror perioada de valabilitate expiră în intervalul de referinta menționat anterior. Pentru perioada de prelungire tehnică, FNGCIMM SA IFN nu percepe comision de garantare.

De asemenea, termenul de transmitere a documentelor necesare completării dosarelor cererilor de plată a fost prelungit de la 60 de zile calendaristice la 120 de zile calendaristice, pentru toate cererile de plată inregistrate la FNGCIMM până la data de referință și/sau intrate în intervalul de referință.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video