Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Fondurile americane de investiţii profită de criza din Europa şi se pregătesc de achiziţii

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3475

Zona euro şi, mai ales, Marea Britanie au intrat în vizorul marilor grupuri de servicii financiare din Statele Unite ale Americii. Experţi din industrie subliniază că managerii fondurilor americane urmăresc cu interes activele firmelor de investiţii scoase la vânzare în Europa din cauza crizei datoriilor suverane.

sursa: creativcubanii.roDeocamdată, companiile americane de servicii financiare aşteaptă să vadă cu ce soluţii vor veni liderii statelor din Zona euro, în urma Liderii europeni prezenţi la Bruxelles au amânat pentru miercuri luarea unor decizii privind criza din Zona euro Întreaga lume aşteaptă o minune în urma summit-ului european ce are loc zilele acestea la Bruxelles. Liderii europeni trebuie să vină cu ... summit-ului de la Bruxelles ce se va încheia miercuri, spun specialiştii din branşă. Managerii americani vor căuta să repereze ce instituţii bancare vor fi forţate să vândă active cât mai repede, notează publicaţia britanică Financial News, citată de Mediafax.

„Bancherii îşi dau seama că vor avea loc multe vânzări de active în Europa, iar afaceri de administrare de active ar putea fi, de asemenea prezente. Industria administrării de active este fragmentată, iar oportunitatea consolidării ar putea fi atractivă", consideră Peter Lenardos, analist la RBC Capital Markets.

Mai mult decât atât, specialistul declară că întărirea dolarului din ultimii doi ani, mai ales în raport cu lira sterlină, „va fi în favoarea americanilor".

Zona euro în mare pericol. Liderii lumii trag un semnal de alarmă Problemele cu care se confruntă Europa sunt tot mai apăsătoare. Liderii europeni trebuie să coopereze pentru rezolvarea crizei din Zona euro, ... Zona euro în mare pericol. Liderii lumii trag un semnal de alarmă Problemele cu care se confruntă Europa sunt tot mai apăsătoare. Liderii europeni trebuie să coopereze pentru rezolvarea crizei din Zona euro, ... Zona euro în mare pericol. Liderii lumii trag un semnal de alarmă Problemele cu care se confruntă Europa sunt tot mai apăsătoare. Liderii europeni trebuie să coopereze pentru rezolvarea crizei din Zona euro, ... Zona euro în mare pericol. Liderii lumii trag un semnal de alarmă Problemele cu care se confruntă Europa sunt tot mai apăsătoare. Liderii europeni trebuie să coopereze pentru rezolvarea crizei din Zona euro, ... Ţinte europene, atractive pentru achiziţie

După ce volatilitatea pieţelor financiare a speriat investitorii anul acesta, acţiunile companiilor europene de administrare a averii au scăzut dramatic.

„Nu poate trece neobservat că unii competitori din Europa au avut dificultăţi, care i-ar putea transforma în ţinte atractive pentru achiziţie", a declarat Steve Meyer, şeful diviziei de servicii de management pentru investiţii la SEI.

Companii gigant, precum Northern Trust şi SEI Investments, au recunoscut deschis că şi-au îndreptat interesul spre Europa pentru ţinte de achiziţie, odată cu anunţarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea. Reprezentantul SEI Investments a declarat pentru publicaţia engleză că „grupul ar analiza o oportunitate potrivită pentru extinderea afacerilor pe noi pieţe". Mai mult decât atât, ambele companii au admis că şi rivalii lor procedează într-un mod similar.

  • Northern Trust - fonduri disponibile de 4,4 miliarde dolari
  • SEI Investments - fonduri disponibile de 428 milioane dolari

„Investitori precum cei de la SEI şi Northern Trust sunt candidaţi evidenţi. Au bani de cheltuit şi o situaţie destul de stabilă.", a afirmat Jon Little, şeful companiei britanice de administrare de active Northill Capital, în spatele căruia se află miliardarul elveţiano-italian Ernesto Bertarelli.

CITEŞTE ŞI Terenurile agricole, un segment al pieţei imobiliare ţintit de investitorii străini Gospodăriile părăsite de la sat sau terenurile necultivate de ani de zile nu mai reprezintă o noutate pentru români, deşi nu este un subiect la ... Terenurile agricole, un segment al pieţei imobiliare ţintit de investitorii străini


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video