Tranzactiile se fac, in majoritate, cu banii in mana

Fondurile au inceput sa se roteasca timid pe piata imobiliara ieseanaDupa mai multe luni de blocaj, piata imobiliara din Iasi da semne de revigo­rare. Cifrele indica faptul ca banii au inceput sa rule­ze pe o piata care parea inghetata pana in aceasta vara.

Reprezen­tantii Ofi­ciului de Cadastru afirma ca in luna mai tranzactiile imobiliare au fost cu aproa­pe 250 mai multe decat in aprilie, pe un trend in evidenta crestere.

Agentii imobiliari confirma ca piata si-a revenit, desi nu se mai fac tranzactii extrem de mari, majo­ritatea efectuandu-se cu banii in nume­rar, fara interventia bancilor.

Vesti bune pe pia­ta imo­biliara a Ia­siului. In po­fi­da crizei econo­mi­ce, aceasta da sem­ne de revi­gorare, numa­rul tran­zactiilor inregistrate in ultima pe­rioada fiind intr-o evidenta cres­tere.

Dupa mai bine de jumatate de an de criza, in care banii nu au fost aproape deloc rulati, clientii stand in expec­tativa, au in­ceput sa apara primele semne de dezghet. Po­trivit datelor oferite de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Iasi, in luna mai nu­marul tranzactiilor imobiliare cu terenuri si con­structii a cres­cut semnificativ in raport cu luna precedenta.

„In luna mai 2009, in judetul Iasi au fost tranzactionate 1.482 de imobile (constructii si tere­nuri), fata de 1.239 in luna apri­lie.

Numarul imobilelor inre­gistrate pentru prima oara la OCPI Iasi a fost in luna mai de 689, iar cel al ipo­tecilor de 385. In aceeasi luna a anului trecut au fost tran­zactionate 1.892 de imobile, alte 1.172 fiind ipo­tecate, in timp ce numarul pri­melor inregistrari a fost de 1.193", a declarat Narciza Nedelcu, di­rectorul OCPI Iasi.

 

 

 

 

Sursa

9 July 2009