Protestatarii ucraineni au intrat în casa fostului preşedinte Victor Ianukovych, proprietate la care publicul nu a avut acces în ultimii zece ani. Aceştia au rămas şocaţi când au văzut luxul în care trăia liderul Ucrainei, în timp ce ţara era în pragul colapsului economic. IMOPEDIA.ro prezintă fotografiile care au făcut înconjurul lumii, din palatul fostului preşedinte ucrainean.

33162-casa3.jpgEvenimentele recente din Ucraina au atras atenţia întregii lumi, în timp ce publicaţiile de pe toate continentele scriu despre faptele de corupţie ale preşedintelui Victor Ianukovych. În urma demonstraţiilor violente de la Kiev, acesta a renunţat la putere şi a părăsit ţara, iar protestatarii ucraineni au avut acces la proprietăţile şi documentele acestuia, pentru prima oară.

RECOMANDARE: Fostul cămin al preşedintelui american Ronald Reagan, scos la vânzare. Vezi FOTO

Căminul fostului lider ucrainian a reuşit să îi uimească chiar şi pe cei care ştiau despre nivelul de corupţie la care ajunsese acesta. În timp ce îşi aducea ţara în pragul ruinei economice, Ianukovych şi-a construit un palat ultra-luxos, demn de un adevărat rege, ceva ce nu ar trebui să îşi permită un preşedinte ales, într-o ţară în care salariul mediu este mai mic de 500 dolari/lună, comentează presa internaţională.

  • Proprietatea de 140 hectare se află în apropiere de Kiev, la aproximativ o oră de mers cu maşina
  • Publicul nu a mai avut până acum acces în locuinţa lui Ianukovych. În urmă cu câteva zile, protestatarii i-au deschis porţile pentru jurnalişti şi pentru ucrainenii de rând

Printre altele, Ianukovych şi-a construit „în curtea din spatele casei” un teren de golf, pistă de aterizare pentru elicopter sau o grădină zoologică. De asemenea, fostul preşedinte avea o colecţie impresionantă de maşini şi motociclete, un yacht şi numeroase obiecte  opere de artă extrem de valoroase şi decorative luxoase (de la lavoar de marmură cu baterii din aur şi până la armuri din metal preţios).

NU RATA: Cum arată un apartament din cel mai luxos ansamblu rezidenţial din lume? Vezi fotografii din One Hyde Park




27 February 2014