Astăzi începe seminarul „Cum să faci bani pe timp de criză?" susţinut de reputatul expert imobiliar Christian Nowotny, a cărui experienţă în acest domeniu este de 21 de ani.

Christian Nowotny

La evenimentul organizat de Imopedia.ro şi ARAI vor participa mai bine de 150 de agenţi imobiliari şi dezvoltatori, care vor analiza situaţia actuală de pe piaţa imobiliară şi vor încerca să găsească cele mai bune modalităţi pentru a face bani chiar şi pe timp de criză.

Seminarul „Cum să faci bani pe timp de criză?" se desfăşoară astăzi şi mâine în ansamblul rezidenţial Green City.

Nu aţi reuşit să vă înscrieţi la seminarul ţinut de Christian Nowotny, dar vreţi să ştiţi care sunt temele dezbătute şi sfaturile primite de cursanţi? Imopedia.ro vă aduce astăzi şi mâine cele mai noi informaţii referitoare la acest eveniment.

Galerie foto de la seminar.

UPDATE

„Din o sută de oameni care sună un cumpărător, 30% sunt clienţi adevăraţi, restul se împart în două grupe. 35% sunt turişti imobiliari, oameni cărora le place să se uite la proprietăţi. Sunt oameni cărora le place să cumpere reviste despre maşini, reviste despre proprietăţi, dar acestea sunt destul de scumpe, în schimb serviciile noastre sunt gratis aşa că de ce să nu se folosească de acest lucru şi să vadă locuinţe drăguţe? Celălalt grup de 35% este cel mai periculos. Sunt tipul de client care spune „Da, vreau să cumpăr! Şi da, pot să cumpăr, dar doar mă uit. Dacă găsesc o super ofertă, atunci s-ar putea să cumpăr, dar nu sunt obligat să o fac". Vor exista şi clienţi din acest grup care vor cumpăra, dar e important de reţinut că proprietatea pe care ei o vor cumpăra este o proprietate pe care oricum aţi vinde-o în mai puţin de două săptămâni. De aceea nu ai nevoie de genul acesta de clienţi, căci îţi va mânca timpul ca o termită" apreciază Christian Nowotny.

„Noi credem în pregătire continuă şi cred că nu ar trebui să treacă un an de zile fără două-trei oportunităţi de instruire pentru toţi agenţii din piaţă. Piaţa este în schimbare şi odată cu ea trebuie să ne schimbăm şi noi. În afară de cursul în sine există oportunitatea de networking, mi se pare absolut extraordinar să împărtăşeşti cunoştinţele pe care fiecare dintre noi le avem din piaţă" este de părere Adrian Şişchin, Directorul Regional Re/Max.

Cât de potrivit este un astfel de curs în această perioadă în România? Este foarte potrivit şi ar trebui să îl facem mai des şi să vină mai mulţi agenţi pentru că este extrem de clarificator pentru perioada actuală" apreciază Ruxandra Cleciu, preşedinte ARAI.

"Este foarte interesant. Sunt lucruri noi pe care majoritatea agenţilor din piaţa românească nu le-au auzit. Vin dintr-o piaţă foarte bine pusă la punct, cea din Statele Unite ale Americii şi apreciez toate lucrurile despre care Christian vorbeşte. Din punctul meu de vedere acela este nivelul la care trebuie să ajungem noi ca agenţi imobiliari. Suntem departe, din păcate, dar faptul că suntem aici 150-200 de persoane în această sală, persoane care vor să se specializeze, agenţi care au investit timp şi bani în acest training, este un lucru încurajator şi înseamnă că există speranţă pentru piaţa românească" adaugă Ileana Preda, broker owner Re/Max Star Imobiliare.

„Dacă vrei să oferi servicii de calitate trebuie să faci în aşa fel încât să respecţi ceea ce Christian Nowotny spune. Cât de mare este diferenţa între agentul imobiliar din România şi cel pe care Christian Nowotny l-a prezentat în cadrul cursului? Cunosc agenţi imobiliari care arată aşa cum spune el, care oferă servicii la nivelul despre care Christian Nowotny vorbeşte. Opinia mea este că nu sunt marea masă. Probabil că aproximativ 20% dintre agenţii imobiliari din Bucureşti prestează servicii la nivelul acesta. Este îngrijorător acest procent? Nu, din punctul meu de vedere este foarte bun, având în vedere că până mai ieri procentul acestora era semnificativ mai mic" consideră Costin Spînu, director executiv Century 21Titan Parc.

Şi tot el ne spune care sunt avantajele pe care le aduce un curs susţinut de Christian Nowotny? „Îţi fixează noţiuni, descoperi noţiuni noi, vezi un profesionist care funcţionează în piaţă austriacă, pe piaţa Vienei care este o piaţă exigentă din punct de vedere a serviciilor imobiliare"

Numiţi trei lucruri pe care le-aţi învăţat la curs şi le veţi aplica imediat? Încercarea fidelizării vânzătorilor, o promovare mai eficientă a ofertelor şi al treilea lucru, referitor tot la promovarea ofertelor, explicarea în detaliu a unei oferte" a declarat pentru Imopedia.ro Anca Ghiţă, manager General Service 2000.

„Primul lucru, voi avea grijă la ce proprietăţi voi lua de acum înainte în reprezentare pentru că am făcut greşelile pe care le-a menţionat Christian, de exemplu am luat proprietăţi la preţuri mai mari decât piaţa, un lucru care mi-a dăunat, mi-a stricat reputaţia. Voi avea grijă să nu mai semnez contracte pe perioade scurte de timp, voi căuta să fie perioade cât mai lungi ca să pot să-mi fac meseria în condiţii optime, iar al treilea lucru la care mă gândesc este declaraţia lui Christian care a spus că în meseria aceasta nu vinzi proprietăţi, ci vinzi vise" completează un alt agent imobiliar.

 

„De fiecare dată când o să fie un curs am să îmi aduc toţi agenţii. De ce? Pentru că de fiecare dată înveţi lucruri noi, iar pe cele pe care deja le ştiai le pui în nişte rafturi uşor accesibile" conchide Carmen Mihăiţă, managing partner Veles.

 

 

 

19 November 2010