Proprietarul centrului comercial Grand Arena, din sudul capitalei, intrat în insolvenţă la finalul anului trecut, susţin într-un comunicat că procedura juridică este injustă şi neîntemeiată, un recurs la această decizie fiind deja formulat.

28875-grand-arena.jpg"Cu privire la stirea prezentata astazi, 3 Ianuarie 2013,referitor la intrarea in insolventa a societatii EUROINVEST INTERMED si a Mall-lui GRAND ARENA, intelegem sa va aducem la cunostinta ca subscrisa considera hotararea pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti profund injusta si neintemeiata, motiv pentru care societatea noastra a formulat recurs, avand convingerea ca instanta superioara reprezentata de Curtea de Apel Bucuresti va repara greseala comisa.In mod cert EUROINVEST INTERMED nu este o societate insolvabila, atata timp cat nu are datorii scadente fata de furnizori, banci sau bugetul de stat, iar cifra sa de afaceri anuala este de ordinul milioanelor de Euro", se precizează în comunicatul emis de Euroinvest.

Centrul comercial Grand Arena din sudul Capitalei, deţinut de un grup de oameni francezi prin intermediul firmei Euroinvest Intermed, a intrat în insolvenţă la finalul anului trecut, la cererea a trei firme din industria construcţiilor. Euroinvest menţionează în comunicatul emis că judecătorul a admis cererea de insolvenţă dintr-o "eroare.

"Printr-o eroare greu de imaginat, judecatorul sindic a admis cererile de deschidere a procedurii insolventei, formulate de catre societatile de constructii ARCON CONSTRUCTION, CLIMATEHNIC si CZ&K, impotriva EUROINVEST INTERMED, in situatia in care nu sunt indeplinite conditiile de legalitate a admiterii acestor cereri, impuse de dispozitiile Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, pretinsele creante ale celor trei societati nefiind certe, lichide si exigibile, iar societatea EUROINVEST INTERMED facand dovada solvabilitatii sale pe parcursul intregului proces. Mai mult decat atat, aceeasi instanta a respins cererea formulata de catre ARCON CONSTRUCTION cu privire la aceeasi creanta prin Sentinta pronuntata la data de 28.11.2011 in Dosarul nr.57713/3/2011, creanta societatii CZ&K este prescrisa, iar creanta societatii CLIMATEHNIC nu exista, nefiind prezentata instantei de judecata nici o dovada a executarii de catre aceasta a lucrarilor a caror plata o reclama si nici a vreunei facturi, insusite de catre EUROINVEST INTERMED, ramasa neonorata", a menţionat compania.

Dezvoltatorii proiectului Grand Arena - familia Harfi - anunţau în 2009 că au investit peste 180 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui proiect, dar sumele nu se vedeau în finisaje sau calitatea construcţiei. La vremea respectivă, UniCredit era unul dintre finanţatorii proiectului.

Din toamna anului trecut, firma Euroinvest Intermed şi-a mutat sediul în Bacău, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, din care reiese că societatea a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 7,7 mil. euro şi un profit net de aproape 2 mil. euro. În acelaşi timp, datoriile firmei depăşeau 66 mil. euro.

În procedura insolvenţei societatea are posibilitatea de a se reorganiza, în condiţiile în care găseşte surse de finanţare pentru redresarea activităţii şi plata datoriilor restante, în timp ce alternativa este falimentul urmat de lichidare.

 

Sursa

4 January 2013