Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Francul face noi ravagii pe piaţa valutară

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3603

Francul elveţian s-a scumpit peste noapte cu peste 11 bani la BNR. Cursul oficial a atins un nou maxim, de 3,8269 lei pentru un franc. Banca Naţională a României (BNR) a afişat marţi un curs de referinţă record de 3,8269 lei pentru un franc elveţian, cu 100% mai mare faţă de valoarea înregistrată la 24 iulie 2007, când francul elveţian era cotat la 1,87 lei.

sursa: incont.roAprecierea francului este conforma cu aşteptările analiştilor, care şi-au revizuit recent estimările în sensul scăderii cotaţiilor internaţionale euro-franc.

În urmă cu patru ani, în perioada de boom a creditelor în valute exotice, cotaţiile internaţionala se situau la 1,6 franci pentru un euro. Pe piaţa locala, un franc valora mai puţin de 2 lei.

Creditele în altă monedă decât leu şi euro acordate populaţiei însumau în luna iulie 9,83 miliarde lei, faţă de un total al creditelor acordate populaţiei de 101,9 miliarde lei, notează conso.ro.

"Populaţia deţine foarte puţin credit în monede non-euro. Din creditul în valută în total în economie există cam 9% credit în franci elveţieni, iar pentru populaţie cifra este undeva la 14%. Multe dintre aceste credite s-au refinanţat în euro sau se pot refinanţa dacă există o decizie liberă de ambele părţi, a băncilor şi a clienţilor", declara recent viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Cristian Popa.

Viceguvernatorul BNR a menţionat că banca centrală a fost împotriva împrumuturilor în franci elveţieni şi a susţinut întotdeauna că nu sunt o soluţie bună.

"În primul rând, că raportul între franc şi euro în momentul în care aceste împrumuturi păreau avantajoase, respectiv în anii 2007-2008, era foarte jos şi nu era sustenabil acest raport pe durata scadenţei unui credit imobiliar şi pentru că populaţia are o experienţă limitată în gestionarea unui nivel semnificativ al datoriei de-a lungul unui întreg ciclu de afaceri, în special în fazele sale descendente", a mai precizat Popa.

CITEŞTE ŞI Cum alegi creditul cu cele mai mici rate fără să treci pe la bancă? Alegerea unui credit ipotecar este, uneori, chiar mai dificilă decât plata ratelor în sine. Trebuie să aduni oferte de peste tot, să ... Cum alegi creditul cu cele mai mici rate fără să treci pe la bancă?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video