Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Franks: Mă aştept ca ratele dobânzilor să continue să scadă

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1439

Dobânzile practicate de băncile din România sunt relativ mari. Aprecierea vine din partea şefului misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks. Acesta a mai declarat că se aşteaptă ca ratele dobânzilor să continue să scadă.

Sursa: newschannel.roRatele dobânzilor au scăzut în ultimii doi ani şi jumătate. Sunt mai mici ca înainte, deci există o îmbunătăţire, dar rata dobânzii depinde de câţiva parametri. (...) În timp, mă aştept ca ratele dobânzilor să continue să scadă, este adevărat că sunt încă relativ mari comparativ cu alte perioade", a precizat Jeffrey Franks pentru ProTV.

Un factor important care afectează rata dobânzii se referă la politica BNR, iar un altul este legat de prima de risc.

După cum s-a văzut, BNR a scăzut rata dobânzii de referinţă. Este o reduce mică, dar un semnal că inflaţia este sub control, că încep să fie mai siguri. Iar dacă inflaţia este sub control, trebuie să ne aşteptăm şi la alte reduceri. În ultimii doi ani, România a fost percepută ca fiind mai puţin riscantă, dar, ca urmare a incertitudinii din Europa, a crescut prima de risc pentru toate ţările europene, astfel că a crescut şi costul banilor", a completat Franks.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis recent reducerea dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 6%, începând cu data de 3 noiembrie 2011, nivel minim de la adoptarea modelului actual de politică monetar.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video