Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Franța are o datorie-record de peste 2.000 miliarde euro. Cum este afectată Zona euro?

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2242

Țara cu cea mai mare datorie publică din Europa este Italia, dar nici Franța nu se lasă mai prejos: datoria sa publică a trecut de 2.000 miliarde euro, pentru prima dată în istorie. Analiștii internaționali atrag atenția că aceste două mari puteri împiedică redresarea Zonei euro.

Franța are o datorie-record de peste 2.000 miliarde euro. Cum este afectată Zona euro?Datoria publică a Franței atinge cote uriașe: a ajuns la 2.023 miliarde euro și, potrivit specialiștilor, crește continuu cu 4.640 euro în fiecare secundă. Actualul guvern susține că soluția nu stă în puterile sale, întrucât totul a fost preluat de la fosta guvernare. Pe de altă parte, economiștii argumentează că aceste scuze persistă de zeci de ani: sumele datorate au tot urcat în ultimele patru decenii, iar Franța nu a reușit să înregistreze niciun progres economic în ultimii doi ani.

  • Datoriile Franței reprezintă 95,1% din PIB, potrivit INSEE
  • Valoarea dobânzilor s-a ridicat, în 2013, la 47 miliarde euro (echivalentul bugetului alocat Educației)
  • În același timp, Franța se află pe locul doi între statele din UE, în ceea ce privește cheltuielile bugetare

Deși reducerea deficitului bugetar ar trebui să fie prioritară pentru autorități, guvernul francez a anunțat că această țintă va fi ratată atât în 2015, cât și în 2016. Mai mult, în ciuda presiunilor făcute de UE, nu se vor implementa măsuri suplimentare de austeritate. În tot acest timp, ministrul Finanțelor consideră că și-a îndeplinit responsabilitățile și a declarat că cheltuielile bugetare sunt foarte bine ținute sub control, însă economia Franței este afectată de situația neprielnică din Europa.

Ritmul de implementare al măsurilor de austeritate este criticat de liderii europeni, care compară situația economică a Franței cu cea a Spaniei sau a Portugaliei, țări ce au reușit rapid o redresare economică. Din păcate, întârzierea aplicării unor reforme în Franța și în Italia împiedică redresarea întregii Zonei euro.

ALTE ARTICOLE RECOMANDATE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video