Fraţii Cristescu, prezenţi în Top 300 Capital, cu o avere estimată între 410 şi 440 milioane de euro, au început organizarea de licitaţii pentru desemnarea constuctorului la Optica Business Center, un centru de birouri de 10.000 de metri pătraţi de birouri în Timişoara.

23546-21_cristescu_rp_31_39_c61223bfdc.jpgValoarea totală a proiectului este de 4 milioane de euro, din care două milioane sunt din fonduri europene, iar cealaltă jumătate din fonduri proprii.

Investiţiile acţionarilor Bega Grup, Marius şi Emil Cristescu, continuă şi pe vremuri de criză, “chiar dacă investiţiile le facem acum preponderent din fonduri proprii deoarece dobânzile solicitate de bănci pentru credite sunt mult prea mari”, ne-a declarat Marius Cristescu. Proiectul se ridică la o valoare de peste patru milioane de euro, din care cei doi fraţi au obţinut aprobare pentru finanţare europeană nerambursabilă de două milioane de euro. După cum spune Marius Cristescu, construcţia va fi gata în vara anului viitor. 

Centrul comercial Bega Shopping Center găzduieşte primul supermarket din Timişoara. Cel de-a doua unitate Carrefour din oraşul de pe Bega va fi deschisă tot într-un centru deţinut de cei doi fraţi.

Un milion de euro în centre SPA

Pe lângă cele zece milioane de euro investite în ultimii trei ani în extinderea şi modernizarea hotelului Timişoara de cinci stele, din acelaşi oraş, cei doi bănăţeni au mai investit pe finalul lui 2011 şi începutul lui 2012, încă 600.000 de euro în centru SPA al acestui hotel. Centrul SPA va fi gata în iunie 2012. Hotelul a fost extins recent de la 140 la 220 de camere şi deţine cel mai mare centru de conferinţe din Timişoara, de 1.500 de locuri.

Nici investiţiile în vestitul Arsenal Park de la Orăştie nu au fost uitate. Cei doi fraţi au investit aici 400.000 de euro în centrul SPA, care va fi gata în luna martie 2012. Menţionăm că, ambele centre SPA sunt realizate prin investiţii din fonduri proprii care totalizează un milion de euro, conform datelor comunicate de Marius Cristescu.

Marius şi Emil Cristescu au împreună o avere estimată în ediţie de anul trecut a Top 300 Capital la 410-440 milioane de euro şi se poziţionează pe locul 12, în scădere faţă de ediţia precedentă.

 

Sursa

22 February 2012