Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Guvernul amenință cu închisoarea pentru profit făcut ilegal pe piața de capital

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1472

Guvernul amenință cu închisoarea pe oricine – persoană fizică sau juridică – despre care se demonstrează că a comis intenționat abuzuri pe piața de capital. Pedeapsa este de cel puțin patru ani, în cazul persoanelor fizice, dar poate ajunge la dosare penale și suspendarea definitivă a activității, în cazul persoanelor juridice. 

sigurantaManipularea prețurilor de pe piața de capital nu este un lucru străin pentru România, în ciuda faptului că vorbim despre un segment deloc amplu. Totuși, nivelul de pricepere al jucătorilor depășește cu mult nivelul pieței, motiv pentru care asemenea măsuri preventive pot opri probleme majore, cu efecte dezastruoase asupra economiei locale, cu mult înainte ca acestea să se petreacă.

Manipularea artificială a prețurilor instrumentelor financiare poate apărea când o persoană rîspândește informații false referitoare la ofertă, la cererea sau la prețul unui instrument financiar. În cazul în care o persoană fizică tranzacționează un instrumentr financiar având acces la informații privilegiate, se poate vorbi despre utilizarea abuzivă a informațiilor”, explică Guvernul, într-un comunicat de presă. 

Legea stabilește clar ce sunt informațiile privilegiate și când este un abuz folosirea lor

Prin informații privilegiate se înțeleg informații confidențiale referitoare la instrumentul financiar tranzacționat sau la compania care l-a emis pe piață. Abuzul se poate manifesta atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul companiilor. Iar dacă în primul caz, pedeapsa poate ajunge la patru ani de închisoare, în cazul persoanelor juridice se poate ajunge la amenzi penale.

Sancțiunile pot ajunge până la interdicția temporară sau permanentă de a desfășura activități comerciale. Totodata, se consolidează sancțiunile administrative care pot fi și ele impuse pentru abuzurile de piață, precum și competențele de investigare ale autorităților naționale de reglementare în vederea detectării abuzurilor de pe piețele financiare”, continuă explicația Guvernului.

Scopul final al proiectului este acela de a pune România pe lista piețelor emergente

Aceste prevederi au ca principal scop creșterea transparenței, integrității pe piața de capital și totodată crearea unui mediu de afaceri mai competitiv, în special în cazul emitenților autohtoni. În această perspectivă, ținta este aceea de a transforma piața româneasacă de capital într-un obiect de interes la nivel internațional.

Piața de capital românească trebuie reclasificată în categoria piețelor emergente, ocazie cu care România va dobândi o vizibilitate crescută la nivel european și mondial. Acest lucru va conduce la premisele atragerii unor noi categorii de participanți, precum intermediari, fonduri de investiții, emitenți, investitori instituționali sau chiar de retail”, arată planurile Guvernului.

În acest context, nu puteau lipsi și noi reglementări legate de protejarea investitorilor. Aceștia trebuie să aibă acces la informații de o calitate mai bună, în special în cazul investițiilor pe care vor să le facă în domenii complexe, precum industriile extractive sau în domeniul forestier. Aceste tipuri de companii sunt obligate să declare, într-un raport anual, plățile efectuate către guvernele țărilor în care își desfășoară activitatea. Acest proiect de lege nu face decât să aducă normalitatea pe piața de capital românească, prin transpunerea directivelor care reglementează deja același segment la nivel european.

CITEȘTE ȘI:

  • Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat
  • Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Haos pe piața valutară și financiară, după evenimentele din Franța și Turcia
  • Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Cât de greu este să pornești o afacere în România? Explică cei care au încercat O mică afacere este dorința oricărui român care ar vrea mai multă autonomie. Lansarea pe piața afacerilor este însă o provocare iar ... Top 10 – Cele mai valoroase branduri din lume, în 2016

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video