Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

București, sub noul primar general: ce urmează?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1418

În campania electorală, Gabriela Firea, actualul primar general al Capitalei, a făcut un set de promisiuni ferme de transformare a Bucureștiului în punctele esențiale. Unele dintre ele ar trebui să fie realizate chiar în următoarele luni, conform planurilor noului primar general. Se anunță noi reguli pentru construcții, pentru transportul în comun și schimbări în trafic. Promisiunile însă, sunt o constantă pentru bucureșteni. Adevărata provocare s-a dovedit a fi punerea lor în aplicare, după cum au dovedit diferitele mandate ale edililor bucureșteni. 

gabriela fireaUna dintre principalele măsuri anunțate de Gabriela Firea, în calitate de primar general al Capitalei, se referă la piața construcțiilor. Este o schimbare minoră și ușor de aplicat, dar cu un impact semnificativ pentru îmbunătățirea vieții în București: constructorii ar putea fi obligați prin lege să planteze câteva un copac pentru fiecare metru pătrat de construcție ridicată.

În general,dezvoltatorii sunt văzuți ca o amenințare pentru spațiile verzi. Mai ales în ultimul timp, când ei au început să primească autorizații pentru a construi în parcuri. Nu există un număr prea mare de copaci care pot fi plantați, este nevoie acută de arbuști peste tot: pe centura Bucureștiului, în curțile spitalelor și grădinițelor, în grădinile blocurilor, în parcuri, oriunde”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Marinela Tănase, activist voluntar.

Firea promite parcări ample atât la periferie, cât și în cartiere

Un oraș mai verde, cumulat cu un trafic redus înseamnă un trai mai sănătos pentru bucureșteni. Schimbările radicale nu sunt însă posibile peste noapte, nici măcar într-un mandat de primar, dar Gabriela Firea a trecut și traficul pe lista ei de lucru. Astfel, ea promite construirea de parcări ample la toate intrările în București, pentru cei care fac naveta, precum și în cartiere, pentru a debloca orașul. Acestea ar trebui cumulate cu transformarea RATB într-o societate comercială performantă, precum și introducerea unui bilet unic, valabil pentru toate mijloacele de transport în comun, subteran sau suprateran.

Este o promisiune necesară, cu toate că este mai ușor de spus decât de pus în practică. Până acum, nimeni nu a reușit să ridice transportul în comun măcar la un nivel decent. Din contră, traficul a crescut cu 15% în ultimul an, după ce tot mai mulți dintre cei care foloseau mijloace de transport în comun au ales să își cumpere o mașină pentru a scăpa de corvoadă. Dar nu este nici un aspect pe care vreun edil să îl poată neglija. Așadar, promisiunea este necesară, dar cred că vorbesc în numele majorității atunci când spun că suntem sceptici în privința îmbunătățirilor sesizabile”, explică pentru IMOPEDIA.ro Mihai Marcu, președintele asociației Civic-Urban.

Prioritatea zero este modernizarea spitalelor cu aparatură de ultimă generație și crearea de beneficii pentru angajații sanitari

Un alt subiect care nu putea fi omis din planurile unui primar general, mai ales în această perioadă, este cel al calității din spitale. Firea promite spitale moderne, cu apartaturi de ultimă oră și dotări la standarde înalte. Mai mult, acest demers nu pare să i se pară unul complicat, demn de o reformă administrativă, ci este trecut la categoria lucrurilor ușor de îndeplinit.

Promit reabilitarea și dotarea celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, aceasta este prioritatea mea numărul zero. Avem medici și asistenți medicali foarte bine pregătiți, cu suflet mare, care sunt alături de pacienți 24 de ore din 24. Putem face multe lucruri împreună. Știu cât de prost sunt plătiți, știu că nu au la dispoziție nici măcar medicamente. Situația asta nu mai poate continua așa. Împreună cu un nou Consiliul General și cu specialiști în domeniu voi putea pune pe picioare un sistem care acum este la pământ. Nu promit lucruri mari, imposibil de realizat, mă gândesc la nevoile copiilor, tinerilor și bătrânilor care apelează la serviciile medicale din sistemul de stat”, garanta Firea în campania electorală. 

Orice proiect major va fi făcut după un referendum, promite noul primar general

Acest lucru poate fi îndeplinit și fără privatizarea sistemului medical, spune Firea, care a anunțat că nu este de acord cu o asemenea măsură radicală. Tot în categoria priorități intră și piețele. Pentru ele în mod special va fi demarat programul Hrană Sănătoasă pentru București.

„În următoarele cinci luni voi înființa, în colaborare cu primarii de sector, șase piețe țărănești, unde producătorii agricoli tradiționali să-și poată vinde marfa. În piețe, tarabele au fost ocupate cu produse agricole de import. Auzim des că legumele și fructele au fost tratate cu pesticide sau cu conservanți periculoși, că antibioticele și hormonii din carne afectează sănătatea copiilor”, expunea Firea planul de dezvoltare, în campania electorală.

Actualul primar general mai are în plan modernizarea cabinetelor medicale din grădinițe, școli și licee și asigurarea lor cu personal calificat, inclusiv a cel puțin unui medic în fiecare cabinet. Siguranța este prioritară și în școli, unde ar trebui instalate camere video de supraveghere în interior și exterior, precum și limitatoare de viteză în apropierea unităților de învățământ. Este importantă și modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic, iar acest lucru se poate face prin accesarea de urgență a celor 186 de milioane de euro, bani europeni alocați pentru reabilitarea rețelelor tehnice. Iar toate aceste lucruri, ca orice activitate din Primărie, ar trebuie să se întâmple într-un mod transparent. Noul Primar General a spus că  nu va demara niciun proiect public major fără consultarea populației prin referendum, iar documentele privind activitățile, deciziile, contractele și cheltuielile municipalității vor fi prezentate în timp real, pe site-ul Primăriei, într-un format ușor accesibil tuturor.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video