0-364-4625dd5a2035b.jpgChiriile pe piata spatiilor de depozitare clasa A pentru contractele de peste 3.000 metri patrati se situeaza in general in intervalul 4-4,5 euro pe metru patrat, a declarat, pentru DailyBusiness, Gabriel Chimisliu, directorul departamentului industrial al Colliers.

Perioada de inchiriere si valoarea contractului sunt confidentiale, au precizat reprezentantii Colliers.

Produsele Georgia Pacfic depozitate in cadrul Bucuresti Vest vor fi distribuite atat in Romania, cat si in tari vecine, precum Bulgaria, Serbia, Albania si altele, prin intermediul companiei Georgia Pacific Balcani.

Compania Georgia Pacific, cu sediul in Atlanta, detine peste 300 de locatii in America de Nord, America de Sud si Europa.

Parcul industrial Bucuresti Vest este dezvoltat de Portland Trust, unul dintre marii dezvoltatori de pe piata imobiliara din Europa centrala, care va ramane actionarul majoritar al parcului dupa incheierea constructiilor.

Lucrarile la parcul industrial Bucuresti Vest au inceput in 2005. Bucuresti Vest se va intinde pe aproximativ 90 de hectare, urmand a livra pe piata aproximativ 450.000 de metri patrati de spatiu de depozitare sau pentru industrie usoara. De asemenea, parcul include si circa 150.000 de metri patrati de spatiu pentru birouri.

Acesta este amplasat la jonctiunea de la kilometrul 14, pe autostrada A1, imediat dupa Centrul Comercial Militari. Portland Trust mai are in portofoliu constructia a doua proiecte imobiliare in Bucuresti - cladirile de birouri, de clasa A, Opera Center si Bucharest Business Park. Investitia in Bucuresti Vest este estimata in jurul valorii de 300 milioane euro.

Compania de investitii imobiliare comerciale in Europa de Sud-Est Equest Balcan Partners (EBP) a achizitionat in jur de zece hectare in parcul industrial Bucuresti Vest, contra sumei de circa 5,4 milioane de euro, urmand sa investeasca inca 26 de milioane de euro in logistica. Printre viitorii ocupanti ai acestor spatii figureaza deja multinationale precum Schwartzmueller, AAA Auto - Opel, Roto si Mercedes - divizia camioane.

Sursa

18 April 2007