Răbdarea nemţilor este pe sfârşite, a avertizat ministrul Economiei de la Berlin, Philipp Roesler. Acesta a subliniat faptul că Grecia trebuie să-şi reformeze economia, iar dacă nu poate ar trebui să iasă din zona euro.

21857-1302061554-philipp_roesler.jpg„Grecii au de ales să adopte reforme în interiorul zonei euro sau să nu facă reforme şi să plece. Nu există a treia cale", a spus Philipp Roesler, într-un interviu pentru cotidianul Bild, citat de Mediafax.

Întrebat dacă îi consideră pe greci "nerecunoscători", Roesler a afirmat: "Guvernul Greciei trebuie măcar să înţeleagă că la un moment dat răbdarea noastră se va sfârşi".

Uniunea Europeană a cerut politicienilor eleni să explice până luni seara cum intenţionează să formeze un guvern de uniune naţională pentru a relua implementarea pachetului de ajutor extern, după încercarea premierului Goerge Papandreou de a organiza un referendum pe această temă.

Întrebat de Bild dacă Germania ar putea organiza un referendum asupra unui nou sprijin pentru Grecia, Roesler a declarat că "şi-ar putea imagina" o consultare populară pe probleme precum transferul unor competenţe decizionale Uniunii Europene.

„Legal nu avem dreptul de a organiza referendumuri asupra chestiunilor financiare. Astfel de voturi ar putea fi influenţate de populism", a spus el.

Unii membri ai partidului lui Roesler, care au depus o moţiune pentru stoparea oricărui nou ajutor financiar pentru Grecia la un congres programat săptămâna aceasta, consideră că germanii ar trebui consultaţi mai direct în astfel de chestiuni.

CITEȘTE ȘI Germania şi Franţa anunţă: Grecia nu mai primeşte niciun ban


8 November 2011