Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Germania vrea să iasă din zona euro? A început să tipărească mărci

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6913

În condiţiile instabilităţii zonei euro, pe fondul crizei datoriilor din mai multe ţări din zona euro, viitorul monedei unice este pus sub semnul întrebării. Potrivit cotidianului britanic Daily Express, banca centrală a Germaniei ar fi început deja să tipărească mărci, Berlinul pregătindu-şi astfel ieşirea din zona euro, notează Mediafax.

sursa: etim.roNemţii nu mai vor monedă unică. Mai mult de trei sferturi dintre germani nu au încredere în euro şi sunt de părere că zilele monedei sunt numărate reiese dintr-un sondaj realizat în rândul populaţiei şi făcut public de Frankfurter Allgemeine.

Totodată, populaţia consideră că Grecia ar trebui scoasă din zona euro şi că măsurile de salvare a statului elen sunt puerile şi nu vor avea efectul scontat.

În acest context, jurnaliştii de la Daily Express susţin că banca centrală germană ar fi început deja să tipărească din nou mărci germane şi că acest lucru face parte din planul Berlinului de a părăsi zona euro.

Ieşirea nemţilor din zona euro ar fi un moment de importanţă majoră în istoria Germaniei. Această măsură ar adânci cu siguranţă prăpastia dintre cele mai puternice state din Uniunea Europeană.

Moneda unică a fost privită cu scepticism de nemţi încă de la introducerea în circulaţie în 1999. Şi asta pentru că la vremea respectivă, marca era una dintre cele mai stabile monede din lume, a doua după dolarul american în ceea ce priveşte încrederea investitorilor.

În aceste condiţii, cancelarul Angela Merkel se confrunta cu cea mai mare criză de la alegerea în fruntea executivului de la Berlin, susţin jurnaliştii de la Daily Express, opoziţia speculând că guvernul ar putea pica, având în vedere că cea mai mare parte a populaţiei este împotriva planului de salvare a Greciei.

Citește și:


Taguri: marci, berlin, euro, germania
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video