ANAF a stabilit in urma controalelor privind tranzactiile imobiliare derulate de George Becali in perioada 2004-2008 ca omul de afaceri are de platit aproximativ 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro), suma reprezentand TVA si penalitati, au declarat pentru Mediafax surse din ANAF.

12991-becali.jpg"ANAF a incheiat in a doua jumatate a lunii iulie controlul la persoana fizica George Becali. In urma verificarilor au fost stabilite sume suplimentare de plata reprezentand TVA si penalitati in valoare de 14 milioane de lei", au afirmat sursele.


Potrivit reglementarilor din Codul de procedura fiscala, Becali are la dispozitie 30 de zile de la data comunicarii pentru a contesta decizia.

Verificarile au inceput in luna decembrie a anului trecut, primul control fiind efectuat la locuinta omului de afaceri din Aleea Alexandru.

"Ei mai incearca sa ma prinda cu nu stiu ce datorii, din 2005, 2006, de plata a TVA-ului. Dar nu au cum sa faca asta, totul e in regula. Eu sunt linistit in privinta asta", a spus atunci Becali.

ANAF a initiat anul trecut inspectii fiscale la persoanele care au realizat tranzactii imobiliare in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA.

Persoanele fizice care efectueaza tranzactii imobiliare in scop personal sunt scutite de plata TVA, iar aceasta facilitate a fost utilizata de numerosi dezvoltatori, care au inregistrat transferurile in nume personal si nu prin intermediul unor firme. Fiscul considera insa ca dovedirea unor acte de comert derulate de o persoana fizica implica automat plata TVA.

Sursa

5 August 2010