Compania de investiţii imobiliare Atlas Estates, proprietarul hotelului Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucureşti, a primit ieri o ofertă de preluare în valoare de 0,9 lire pe acţiune, ceea ce înseamă că, în cazul vânzării, tranzacţia s-ar perfecta la o valoare de 42.166.812 de lire.

Consiliul director al Atlas Estate anunţă că a primit o abordate care poate sau nu să conducă la o ofertă cash de 0,9 lire pe acţiune, ce se răsfrânge la toate acţiunile companiei, altele decât cele deja deţinute de ofertant", se arată într-un anunţ publicat de companie la Bursa de la Londra.

Atlas Estate deţine 46.852.014 de acţiuni şi are o capitalizare  bursieră de 43,57 mil. lire. Pe lângă hotelul de pe Calea Victoriei, care are 83 de camere, Atlas Estates mai deţine, la nivel local, un teren în suprafaţă de 99.116 mp în Voluntari şi fosta fabrică de ulei Solaris, amplasată lângă Gara Obor, a cărei platformă are o suprafaţă de 32.000 mp.

Potrivit celui mai recent raport de financiar, compania a înregistrat venituri la nivel local de 1,48 mil. euro, la sfârşitul lui 2009, în scădere faţă de 2,11 mil. euro, un an mai devreme. Valoarea activelor imobiliare pe care compania le deţine în România s-a depreciat cu 16 mil. euro, până la 22,8 mil. euro.

Reducerea expunerii

La sfârşitul anului trecut, compania s-a retras din Slovacia prin vânzarea portofoliului la un preţ de 8 mil. euro. În prezent, Atlas Estate mai are activitate în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria. Printre cele mai importante active ale companiei se numără primul hotelul Hilton din Varşovia.

 

 

Sursa

16 April 2010