Grecii au încredere în piaţa noastră imobiliarăO companie elenă crede încă în piaţa românească de real-estate. Proiectul vine pe fondul unor scăderi acute de preţuri la apartamente. Valul reducerilor a atins şi Clujul.

Reprezentanţii dezvoltatorului grec care a decis să investească, în plină criză,  în piaţa imobiliară din România spun că nu se tem de situaţia economică nefavorabilă.

Motivele acestei atitudini curajoase sunt reprezentate de lichidităţile financiare de care dispune compania, dar şi de experienţa pe care aceasta o are în construirea de ansambluri rezidenţiale în ţara natală.

Vânzările de imobile stagnează, în Cluj

Locuitorii acestui oraş nu se lasă convinşi să cumpere o locuinţă nici măcar de reducerile substanţiale de preţ.

Acestea  au survenit atât pe segmentul de apartamente construite înainte de 1989, cât şi pe cel al locuinţelor situate în ansambluri rezidenţiale noi. Dezvoltatorii locali se văd astfel nevoiţi să coboare în continuare preţurile.

Sunteţi în nefericita postură de a fi încheiat un contract cu un dezvoltator  care v-a anunţat între timp că nu mai poate duce la bun sfârşit construcţia? Puteţi afla ce aveţi de făcut în acest caz dacă citiţi pagina Pont Imobiliar a suplimentului, unde găsiţi sfaturi utile de la specialişti.

Casă de vacanţă în Maramureş

Dacă sunteţi îndrăgostit de provincia din nordul ţării, pagina de Second Home din supliment vi se va potrivi ca o mănuşă. Aflaţi citind-o care sunt posibilităţile de a avea propria dumneavoastră casă de vacanţă maramureşeană, dar şi cum puteţi rentabiliza o asemenea investiţie.

Chiriile continuă să urce

Tendinţa ascendentă a segmentului chiriilor reiese şi din valoarea medie a sumei datorate lunar pentru folosirea unei garsoniere din provincie. Aceasta a crescut cu un procent important faţă de primele luni ale anului trecut.

Puţinele scăderi înregistrate pe acest segment se datorează deprecierii leului faţă de euro. Locuitorii marilor oraşe din ţară plătesc însă chirie mai mică decât bucureştenii, în condiţii similare de trai.

Sursa

9 February 2009