Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Grecii îşi vând proprietăţile şi îşi ascund banii în conturi greu de controlat

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4075

Familiile de viţă nobilă ale Greciei, cei care au moştenit averi uriaşe din tată în fiu, încearcă acum să se descotorosească de proprietăţile trecute din generaţie în generaţie, de teama impozitelor. Cea mai vizibilă mişcare de acest gen este vânzarea insulelor. Astfel, zeci de Noii îmbogăţiţi ai Asiei investesc în proprietăţi londoneze şi spaniole Oamenii de afaceri asiatici îmbogăţiţi recent se orientează către piaţa imobiliară londoneză. Noii bogătaşi ai Asiei provin, în ... insule de lux au fost scoase la vânzare.

Grecii îşi vând proprietăţile şi îşi ascund banii în conturi greu de controlatChiar şi sub presiunea taxelor usturătoare şi împinşi de dorinţa de a scăpa de rigurozitatea statului, grecii nu sunt dispuşi să îşi vândă insulele moştenite la preţuri derizorii. Chiar dacă suprafaţa este de doar un hectar sau de 500 de hectare, preţul este de ordinul milioanelor de euro. Astfel, cea mai ieftină insulă scoasă la vânzare pe site-urile de specialitate este de 1,5 milioane euro, iar cea mai scumpă ajunge la 150 milioane euro.

Clienţii sunt la fel de nobili ca şi proprietarii. Astfel, Insula Oxeia din Marea Ionică, moştenită de familia greco-australiană Stamoulis, a fost vândută recent unor membri ai familiei regale din Emiratul Qatar pentru 5 milioane euro. Un discount destul de mare de la preţul iniţial de 6,9 milioane euro. Banii obţinuţi din aceste tranzacţii nu pot fi păstraţi în ţară, căci şi de această dată, impozitele ar fi prea mari. Problema este că nici Elveţia nu mai este un loc sigur, după discuţiile cu guvernul grec, care a cerut desecretizarea conturilor clienţilor de cetăţenie greacă. Aşa că Bogaţii Greciei îşi plimbă banii prin lume, de teamă să nu fie impozitaţi Secretul băncilor elveţiene a devenit doar o poveste, în anii de criză. Acum, sistemul bancar elveţian este mai degrabă o carte deschisă a ... grecii îşi plimbă banii prin lume, de teama impozitelor.

CITEȘTE ȘI N-ai bani de un apartament? Cumpără-ţi o insulă! Preţurile pornesc de la 5 dolari. Achiziţia de insule s-a transformat din apanajul elitei într-o activitate de-a dreptul accesibilă. Concurenţa pe acest segment a ajuns să fie ... N-ai bani de un apartament? Cumpără-ţi o insulă! Preţurile pornesc de la 5 dolari.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video