Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Grila notarilor 2011: Cu cât au scăzut terenurile în principalele localităţi din jurul Capitalei?

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8902

Preţurile minime luate în calcul de notari pentru autentificarea unei tranzacţii au scăzut. Noua grilă a notarilor aduce, în medie, preţuri mai mici cu 50%. Sunt însă situaţii când scăderile ajung şi la 70% faţă de 2010.

sursa:imopedia.roOtopeni

În noua grilă a notarilor terenurile din centrul oraşului au înregistrat o scădere de circa 30 de procente faţă de 2010. Concret, astăzi preţul minim luat în calcul de notari într-o tranzacţie imobiliară este de 85,5 euro/mp, mai puţin cu aproximativ 35 euro decât în vechea grilă. Pentru terenurile din zona mediană a Otopeniului, grila aduce o scădere de aproximativ 25%, preţul stabilit fiind de 58,5 euro/mp. La periferia oraşului, metrul pătrat este evaluat la 28,8 euro.

Tunari

În zona centrală din Tunari, găsim un preţ de 36 euro/mp în scădere cu 70% faţă de anul trecut când în grila notarilor era evaluat la 120 euro/mp. În zona mediană, se înregistrează o scădere de aproximativ 60 de procente, preţul fiind în 2011 de 27 euro/mp.

Corbeanca

În Corbeanca, preţul minim valabil pentru autentificarea unui contract de vânzare-cumpărare la notariat este de 45 euro/mp în centru. În zona mediană, valoarea este de 18 euro/mp cu aproximativ 30% mai mică decât era stabilită anul trecut. Dacă vă interesează un teren la periferie trebuie să ştiţi că taxele notariale pe care le veţi plăti vor fi calculate la o valoare minimă de 9 euro/mp, în scădere de la 15 euro/mp în 2010.

Buftea

În Buftea terenurile centrale au fost evaluate la 31,5 euro/mp, ceea ce evidenţiază o scădere de 60% faţă de anul trecut. În zona mediană a oraşului, terenurile figurează în grila notarilor la un preţ de 18 euro/mp, în 2010 valoarea era de 65 euro/mp.

Chitila

Dacă aveţi de gând să cumpăraţi un teren în centrul oraşului Chitila vă spunem că cel mai mic preţ pe care îl puteţi declara este de 34,2 euro/mp. Pentru acelaşi teren în 2010 taxele notariale s-ar fi încheiat pentru o valoare egală cu 60 euro/mp. La zona mediană, în noua grilă este trecut un preţ de 21,6 euro/mp, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 50% faţă de anul trecut. O scădere de circa 50% se observă şi în cazul terenurilor de la periferia Chitilei, care sunt evaluate în 2011 la 16,2 euro/mp.

Popeşti Leordeni

Scăderi observăm şi în Popeşti Leordeni, unde metrul pătrat în centru a ajuns la 40,5 euro/mp de la 70 euro/mp în 2010. În cazul terenurilor din zona mediană a oraşului, noua grilă a notarilor stabileşte un preţ minim de 36 euro/mp cu 20% mai mic faţă de anul trecut. La periferie, preţul este de 31,5 euro/mp.

Bragadiru

În centrul oraşului Bragadiru metrul pătrat de teren intravilan era evaluat în 2010 la 60 euro, după un an de criză, grila notarilor aduce un preţ aproape la jumătate, respectiv 31,5 euro/mp. În zona mediană a oraşului, anul trecut preţul minim acceptat de notari în cazul unei tranzacţii imobiliare era de 45 euro/mp, astăzi valoarea este cu 40% mai mică, adică 27 euro/mp. La periferia oraşului scăderile sunt foarte mici, de doar 2 euro/mp, de la 20 euro/mp la 18 euro/mp.

Pantelimon

Preţul evaluat pentru terenurile din centrul oraşului Pantelimon este de 36 euro/mp, cu 64% mai mic decât anul trecut. În cazul terenurilor din zona mediană, avem un preţ de listă de 31,5 euro/mp faţă de 65 euro/mp în 2010.Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (3)
#3. Adi | 02.03.2011 | 16:36
0 (0/0)   
Preturile din grila sunt apropiate de cele reale. Dar speculantii nu vand nici la preturile astea. La anul vor fi si mai mici...
#2. ioan | 17.02.2011 | 11:16
0 (0/0)   
Nu este vorba de ce declar! Eu nu-mi permit sa mint in contractul de vanzare, daca l-am cumparat cu 7 euro pe m.p., asta e!. La aceasta suma vreau si trebuie sa fiu taxat la notar. Cine poate spune cat trebuie sa platesc la notar pentru cumpararea unui teren de 1400 m.p. care ma costa 38.000 lei?
#1. DEXTER | 01.02.2011 | 13:30
-6 (6/0)   
FAPTUL CA DECLARI O SUMA NU INSEAMNA CA ASTA E VALOAREA REALA A MP IN ZONA!
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video