Grupul spaniol Gea 21, care a preluat integral proiectul Laguna Residence, iniţiat în 2007 în parteneriat cu Grupo Prasa, a anunţat că va relua în această lună lucrările de construcţie a complexului, primele apartamente din totalul de 500 urmând să fie livrate la sfârşitul anului.

Gea 21 a preluat şi va finaliza proiectul Laguna Residence prin intermediul filialei sale din România - Gea International Development, astfel că primele cinci blocuri care conţin 140 de apartamente vor fi livrate între finalul acestui an şi primele luni din 2011, se arată într-un comunicat al grupului spaniol.

Proiectul Laguna Residence, care cuprinde un număr de 504 apartamente de lux pe malului lacului Tei, a fost iniţiat în 2007 de firma Gea Prasa International Construct, un joint venture între grupurile spaniole Grupo Prasa şi Gea 21.

Complexul avea ca dată de finalizare sfârşitul anului trecut, întârzierea lucrărilor ridicând nemulţumiri în rândul celor care au plătit avansuri pentru achiziţia de locuinţe, potrivit informaţiilor de pe piaţă.

"După o perioada în care ritmul de lucru a fost mai lent, datorită procesului de separare a asociaţilor din joint venture - Gea 21 şi Grupo Prasa - proces finalizat la sfârşitul lunii mai 2010, lucrările vor fi reluate în forţă pe şantierul de pe malul Lacului Tei începând cu luna iulie a acestui an. În acelaşi timp, de luni, 12 iulie, în incinta şantierului, se va deschide showroomul în care cei interesaţi vor putea studia în detaliu atât finisajele din apartamente, cât şi cele din zonele comune", se menţionează în comunicat.

 
Sursa

7 July 2010