Globe Trade Centre (GTC) a vândut anul trecut doar 34 de locuinţe în două din complexurile construite în Bucureşti, ajungând la un total de 656 de unităţi comercializate pe piaţa românească, ceea ce reprezintă jumătate din apartamentele programate de companie pentru finalizare până în 2012.

17401-garsoniere-in-complexul-rezidential-rose-garden.jpgGTC are cinci complexuri rezidenţiale în Bucureşti, în diferite stadii de dezvoltare. Dintre acestea, au fost finalizate Rose Garden din zona Colentina, cu 1.000 de locuinţe şi prima fază din Felicity din nordul Bucureştiului. Pentru Felicity, faza a doua, totalizând 212 apartamente, va fi livrată în martie 2012.

Astfel, din cele două proiecte, în 2012 vor fi finalizate în total 1.232 de apartamente, potrivit datelor companiei, GTC a vândut până la sfârşitul anului trecut 656 de locuinţe, din care 34 de unităţi în 2010. Pentru restul locuinţelor GTC se aşteaptă să găsească cumpărători până în 2014.

Celelalte trei proiecte rezidenţiale, în care GTC deţine participaţii între 67% şi 70%, vor atrage investiţii totale de peste 300 milioane de euro, din care 62 milioa-ne de euro au fost deja realizate.

Pe lângă investiţiile rezidenţiale, GTC mai deţine în Bucureşti imobilul de birouri City Gate, evaluat la aproape 174 milioane de euro şi trei centre comerciale Galleria, la Piatra Neamţ, Buzău şi Suceava, a căror valoare este de circa 60 de milioane de euro. Totodată, în acest an, GTC a anunţat că va finaliza un centru comerciale Galleria la Arad, cu o suprafaţă de 33.600 metri pătraţi. Potrivit estimărilor companiei, mall-ul va genera venituri din chirii anuale de circa şapte milioane de euro, în timp ce valoarea de piaţă a proprietăţii este de 42 milioane de euro. GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea şi vânzarea clădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona Piaţa Victoriei. Compania activează pe pieţele din Polonia, Ungaria, Serbia, Croaţia şi România.


Sursa

6 April 2011