Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) Romania amana inceperea lucrarilor la complexul rezidential din Baneasa, Garden of Eden, si anunta deschiderea in septembrie 2010 a mall-ului Galleria Arad, a declarat pentru NewsIn directorul de operatiuni Galleria Shopping Centers, Stefan Cremene.Dezvoltatorul imobiliar a hotarat amanarea inceperii lucrarilor la ansamblul rezidential Garden of Eden din Baneasa.

GTC amana inceperea lucrarilor la Garden of Eden si deschiderea mall-ului Galleria din Arad"In mod normal, trebuia sa ne apucam si de acest ansamblu rezidential in acest an, insa nu se va lucra nimic la acest proiect pe parcursul lui 2009 in actualele conditii economice.

Apartamentele din Garden of Eden vor fi livrate pe piata in momentul in care piata creditelor va face posibila achizitionare de catre populatie, mai usor, a acestor locuinte", a declarat pentru NewsIn, Stefan Cremene.

Potrivit site-ului oficial al companiei, proiectul rezidential din Baneasa se intinde pe o suprafata de teren de 19,4 hectare, si include 2.000 de apartamente, termenul de finalizare anuntat initial de dezvoltator fiind 2009-2011.

Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor GTC Romania, investitia in ansamblul rezidential din Baneasa este estimata la circa 260 milioane de euro.

De asemenea, reprezentantii dezvoltatorului imobiliar anunta ca centrul comercial din Arad nu va fi deschis inainte de septembrie 2010.

"Galleria Arad va avea deschiderea in septembrie 2010. Pana atunci vom deschide pe 4 septembrie complexul comercial din Piatra Neamt, in urma unei investitii de aproximativ 30 de milioane de euro", a declarat pentru NewsIn, reprezentantul GTC Romania.

Deschderea mall-ului din Piatra Neamt ar fi trebuit sa aiba loc inca din luna mai a acestui an. Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor GTC Romania, investitia din Arad presupune contruirea unui complex comercial de 30.000 de metri patrati inchiriabili.

Galleria Arad va avea doua niveluri si o parcare acoperita cu 1.500 de locuri. Potrivit site-ului oficial al companiei, complexul comercial din Arad trebuia finalizat in acest an.

Dezvoltatorul imobiliar a deschis in martie un centru comercial in Suceava in care a investit circa 30 de milioane de euro.

 

 

Sursa

17 June 2009