Guvernul a trecut sediul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) în proprietatea publică a statului, pentru a fi evitat riscul ca instituţia să nu îşi poată asigura un imobil în care să-şi desfăşoare activitatea.

25549-46358_1277743590cnvm.jpg"La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se aprobă trecerea în proprietatea publică a statului, fără plată, a imobilelor proprietate a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (...) Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare va actualiza inventarul bunurilor proprietate publică a statului (...) în termen de 30 de zile", se arată într-o ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri de Guvern. Imobilul este dat în administrare Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Ordonanţa a fost emisă având în vedere că CNVM se finanţează integral din venituri proprii şi "există riscul imposibilităţii asigurării unui sediu corespunzător desfăşurării activităţii autorităţii pieţei de capital, risc generat de circumstanţele actuale şi evoluţia lor", potrivit actului normativ.

De asemenea, Guvernul a luat în considerare şi faptul că instituţia a redus sau chiar a suspendat temporar unele tarife pentru a "contracara influenţele negative ale factorilor externi şi interni" în contextul crizei financiare mondiale, care au afectat veniturile CNVM. Valoarea de inventar a sediului din evidenţele CNVM este de 9,5 milioane lei.

 

Sursa

6 July 2012