Reprezentanţii Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC) susţin că Guvernul are creanţe de peste 1 mld. euro pentru lucrări finalizate în 2009 şi că, începând cu 2010, construcţiile civile au stagnat în România datorită crizei financiare.

15573-bani1.jpg"Guvernul a intrat în 2010 cu o datorie de 2 miliarde euro pentru lucrările finalizate în 2009 de către constructori, din care au fost plătite circa 50%. În 2010 a avut loc o cădere dramatică pe segmentul construcţii civile, programul de reabilitare a căzut, deci piaţa construcţiilor a stagnat. Proiectele din construcţii au scăzut cu 50% , s-a redus numărul de angajaţi cu 40%, iar cei care mai sunt în activitate nu şi-au luat salariile" a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe, preşedintele PSC, Cristian Erbaşu, notează NewsIN.

Acesta a precizat că anul viitor trebuie absorbite fondurile structurale în construcţii şi că "este momentul să ne pregătim pentru perioada post-criză".

"Trebuie plătite creanţele către firmele de construcţii într-un timp rezonabil. Singura şansă pentru societatea românească este implicarea, în următorii ani, a societăţii civile şi să nu se mai aştepte nimic de la clasa politică. Forţă de muncă există, avem în prezent în jur de 250.000 de muncitori, care apar la Camera de Muncă înregistraţi în construcţii" a mai spus Erbaşu.


9 December 2010